Logo

Banner Verandawoning actueel

 • Wilgenhof Woubrugge
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Slingerak De Meern

Actueel archief 2008

 • 19 december 2008
  HDC Media regionale dagbladen, 15 oktober 2008.Zo milieuvriendelijk als maar kan in Stad van de ZonPaul van der Kooij - Geen of amper stookkosten hebben in een huis met glazen wanden. Het klinkt ongelofelijk, maar projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout wil het waarmaken in Heerhugowaard. In de milieuvriendelijke wijk, deStad van de Zon, wil het bedrijf het toepassen in vier van de 24 woningen voor starters en senioren. De bouw van deze woningen zal iets duurder uitpakken doordat de wanden van recycled glas meer kosten dan beton en de grote daken extra isolatie krijgen. Via de zeer lage stookkosten en - hopelijk- een milieukorting op de hypotheek, moet de bewoner tóch lagere maandlasten hebben dan de buren met gewone muren.Welke muren van steen zijn of opgetrokken uit oud glas, is overigens niet te zien. Bij het fabriceren van de zogenoemde Poraform muur wordt glaspoeder gebruikt dat met een beetje beton, kalksteen en bindmiddel wordt vermengd. Voor een gemiddelde eengezinswoning is 10.000 kilo glas nodig. Verwerkt tot muur verliest het de transparantie, maar behoudt het de plezierige eigenschappen van glas. Zo is het dertig procent lichter dan een prefab betonnen wand, houdt het warmte vast en neemt het geen kou of giftige stoffen op.Toen de Duitse fabrikant laatst een stuk beton én een glasblok een half uur in een vriezer legde, constateerde de projectontwikkelaar tot zijn tevredenheid dat het glas nog warm aanvoelde terwijl het beton ijskoud en zweterig werd. In combinatie met energiezuinige installaties kan de woning zelfs energie over houden.In Duitsland wordt al langer met Poraformwanden gebouwd, in Nederland nog amper: ,,En dat we het nu voor starters kunnen doen, is helemaal uniek’’, zegt Timpaandirecteur Han Assink. ,,De energielasten zullen in de toekomst een steeds grotere aanslag op de maandlasten betekenen.’’Doordat glazen en stenen huizen naast elkaar staan, met meer en minder installaties, valt het energiegebruik goed te vergelijken. En Timpaan hoopt met het voorbeeldproject te bewijzen dat duurzaamheid, gezondheid en betaalbaarheid samen kunnen gaan. Omdat over de grondprijs nog wordt onderhandeld, valt hooguit te schatten hoe duur de woningen worden: glas met een gestucte buitenkant bóven de 150.000 euro, woningen met kalkzandsteen en traditioneel metselwerk erónder.  lees verder »»
 • 5 september 2008
  Rijsenhout, 5 september 2008 - Op 5 september 2008 is op feestelijke wijze de laatste woning van het project Leeuwenhart te Reeuwijk opgeleverd. Wethouder Van der Smit van de gemeente Reeuwijk en de heer Goudriaan onthulden twee gevelstenen en daarmee is het project officieel geopend. Voor alle bewoners en betrokkenen van het project was er aansluitend een barbecue.  lees verder »»
 • 28 augustus 2008
  Rijsenhout, 28 augustus 2008 – Starters krijgen sleutel van eigen Timpaan Verandawoning®Met de oplevering van tientallen Timpaan Verandawoningen maakt ontwikkelaar Timpaan de komende periode vele starters blij met een eigen betaalbare koopwoning. Er zijn veel mooie verhalen van voordelige concepten voor starterswoningen, die nog niet gerealiseerd zijn. Timpaan bewijst nu dat het echt kan; het is mogelijk om nieuwe grondgebonden woningen te bouwen voor een betaalbare prijs.De Timpaan Verandawoning® is een driekamerwoning van 86 m² b.v.o. met een ruime veranda en parkeerplaats. Voor dit baanbrekende concept wordt veel belangstelling getoond, zowel door woningzoekenden als gemeenten en corporaties. Zo hebben meer dan duizend starters zich in maart 2007 ingeschreven voor één van de 35 Timpaan Verandawoningen in Lisserbroek met een verkoopprijs rond € 100.000,-. De oplevering van deze starterswoningen volgt vanaf oktober. Ook in Reeuwijk en Ursem worden de komende weken diverse Timpaan Verandawoningen opgeleverd. Tijdens het opleveringsfeest van het project Leeuwenhart in Reeuwijk-dorp op vrijdagmiddag 5 september 2008 as. zijn de verandawoningen te bekijken. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het programma van deze middag vindt u in de bijlage.In Nederland zoeken ruim 200.000 mensen als starter naar een eerste koopwoning. Bijna de helft van hen is jonger dan 25 jaar. Ook alleenstaanden tussen 25 en 44 jaar vormen met 71.000 een grote groep. Tot voor kort hadden ze, zeker in de Randstad, geen enkel perspectief. Woningen zijn óf niet beschikbaar óf voor starters veel te duur.Timpaan heeft veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van betaalbare starterswoningen. In Alkmaar, Hoofddorp, Nieuw-Vennep zijn inmiddels al enige honderden van deze woningen gerealiseerd. De Timpaan Verandawoning is de eerste grondgebonden starterswoning.Het concept van de Timpaan Verandawoning® is doorontwikkeld en nu ook inzetbaar als gestapelde woning of waterwoning. Ontwerper en commercieel directeur Han Assink: "Het is een zeer doordacht concept, dat hoge kwaliteit biedt tegen de laagst mogelijke kosten. De woningen hebben relatief weinig grond nodig, we gebruiken duurzame materialen en de bouwtijd is relatief kort. Gemeenten kunnen zonder ingewikkelde financiële constructies met deze woningen echt een nieuw perspectief scheppen voor de starters op de woningmarkt."Timpaan is een allround ontwikkelaar, die voortgekomen is uit een woningcorporatie. Het bedrijf is niet uit op winstmaximalisatie voor zichzelf en keert geen winst uit aan de aandeelhouder, de stichting Timpaan. Het stelt de winst beschikbaar onder meer aan de opdrachtgever die het geld bijvoorbeeld kan gebruiken om stichtingskosten te drukken.  lees verder »»
 • 27 augustus 2008
  Rijsenhout, 27 augustus 2008 - Op 27 augustus 2008 is in het project Verandakwartier te Ursem de gevelsteen onthuld door wethouder J.T. Wijnker en wethouder J.P.A.J. Ursem. Hiermee is het project officieel geopend.  lees verder »»
 • 23 augustus 2008
  Algemeen Dagblad Groene Hart, 23 augustus 2008.Ed Sluis, REEUWIJK - Vijftien lange jaren waren er geen twee bakstenen op elkaar gemetseld in Reeuwijk-Dorp. Tot opluchting van vele wachtenden, werd onlangs de laatste van een serie nieuwe woningen in het kader van project Leeuwenhart opgeleverd.Leeuwenhart is een samenstelling van de familie ‘Van Leeuwen’, de laatste eigenaars van het grootse deel van de lap veengrond, en ‘hart’ van Groene Hart.De Reeuwijkse wethouder Van der Smit memoreert wat voor run er was op de toegepaste verandawoningen: ,,Binnen twee weken waren er al vijf keer meer aanmeldingen binnen dan we kwijt konden. Er is dus bij de notaris geloot.’’ En nog zo’n aanwijzing dat de behoefte aan woonruimte onder dorpsbewoners groot was, is dat er niet één bezwaar door een omwonende werd ingediend. ,,En dat is bijzonder bij bouwplannen tussen bestaande bebouwing,’’ weet de wethouder uit ervaring.De eerste negen maanden voor de bouw, was Leeuwenhart niet meer dan een berg zand. Die mocht al die tijd inklinken, in de hoop dat de gebruikelijke verzakkingen op een slappe veenbodem achterwege blijven. Nuhet klaar is, wordt zichtbaar dat het niet de zoveelste variant rond een uitgemolken bouwthema is geworden. Architect, ontwikkelaar Timpaan, gemeente en aannemer, hebben er eer in gelegd om er iets bijzonders van te maken.De woningen zijn gegroepeerd rond een nog te beplanten hof, vernoemd naar de eerste vrouwelijke minister van het land, Marga Klompé.Opvallende blikvangers zijn de deels ronde metalen fietsenbergingen naast de voordeuren. Dat moet ook wel, want schuren achter ontbreken. Het is met deze huizen, gebouwd op een smalle strook land tussen deels vernieuwde watergangen, nogal woekeren met de ruimte geweest. Volgens bedenker Timpaan, zouden er vanwege de dure grond, eigenlijk twee rijen woningen ontwikkeld moeten worden om uit de kosten te komen. Dit was echter niet mogelijk vanwege de eisen met betrekking tot de begraafplaats die erachter ligt en de smalle perceelbreedte. Het concept van de verandawoning kon zonder achtertuinen worden ontwikkeld. Het financieringsprobleem is opgelost door een mengvorm te kiezen van kleine en grote woningen. Daarbij is gemikt op een doelgroep die uiteenloopt van starters tot doorstromers en van senioren tot gezinnen. Een van de huizen is gekocht door een metselaar die het wijkje zelf heeft helpen opbouwen, vertelt Piet Goudriaan, directeur van aannemersbedrijf Goudriaan-Jongerius.Kenmerkend voor de verandawoningen zijn de hoge schuine daken waaronder diverse indelingen mogelijk zijn. Senioren konden ervoor kiezen direct de bad- en slaapkamer op de begane grond aan te laten brengen.De bewoners waren bij de oplevering allemaal zo verheugd, dat de een na de ander een individueel ‘betonfeest’ hield, zegt Van der Smit. Op 5 september volgt tot nog een algemeen opleveringsfeest rondom het plan.  lees verder »»
 • 3 juli 2008
  Witte Weekblad / Dichtbij, 3 juli 2008. BEINSDORP - Zo'n honderd mensen waren vrijdag 27 juni getuige van een bijzondere gebeurtenis. Voor het eerst in jaren wordt er weer een wijkje bijgebouwd in Beinsdorp en daarvan werd vrijdag de eerste paal geslagen. Op het grondgebied van de voormalige Graanschuur van de Gebroeders Engel komen volgend jaar 42 woningen te staan onder de naam Het Graanhuis.Voordat het officiële gedeelte begint lopen veel toekomstige bewoners van Het Graanhuis naar het stukje grond waarop in de toekomst hun huis zal verrijzen. 'Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik hier ga wonen', zo zegt een van hen. 'Ik woon nu in Hillegom en daar is een hele discussie gaande of alles volgebouwd gaat worden of niet. Hier hebben we de komende jaren in ieder geval de zekerheid van een mooi weids uitzicht.'VertragingDe heer De Jong van Regiobouw Haarlemmermeer verrichtte het openingswoord op de bouwlocatie. Dit aannemersbedrijf is door VOF Het Graanhuis, een samenwerking tussen Engelgoed en Timpaan, gekozen om de werkzaamheden te verrichten. De Jong gaf gelijk aan dat Het Graanhuis al een lange voorgeschiedenis heeft. Doordat enkele zaken nog overlegd moesten worden met de gemeente Haarlemmermeer, konden de bouwvergunningen pas later afgegeven worden dan was ingepland. Hierdoor heeft het hele plan uiteindelijk driekwart jaar vertraging opgelopen. 'Maar laten we het verleden snel vergeten en positief naar de toekomst kijken. En die ziet er goed uit. We zijn pas zeventien dagen bezig en we zijn al redelijk opgeschoten.' Inderdaad is er al een aantal funderingen gelegd.Toch duurt het nog wel even voordat het hele project klaar is. Volgens Sandra Boele, woordvoerster van Timpaan, zullen de woningen medio 2009 worden opgeleverd. Beinsdorp is dan 42 woningen rijker, tien twee onder een kap woningen, elf rijwoningen, één vrijstaande woning en twintig Timpaan Veranda starterwoningen. Laatstgenoemde woningen zijn uniek van opzet te noemen. Voor 125.000 tot 146.000 euro kunnen starters een huis van 85 m2 met twee verdiepingen kopen.KennismakenNadat de heer De Jong zijn openingswoord voltooide, was het aan de gebroeders Engel, die vroeger een graanbedrijf op het terrein hadden, om de officiële openingshandeling te verrichten. Hoewel dat normaal gesproken het slaan van de eerste paal inhoudt, was er nu voor gekozen om een funderingsbalk op de plaats te leggen, aangezien alle palen al in de grond zaten. Nauwgezet begeleidden de broers het meterslange betonblok naar de juiste plaats. Toen de balk dan eindelijk lag, schoot er kleurrijke confetti uit een kanon dat op de bouwplaats was opgesteld.Na de officiële handeling op de bouwplaats vertrokken de toekomstige bewoners naar dorpshuis Het Eiland om daar nader kennis met elkaar te maken. Om dit te bevorderen had iedereen een sticker met daarop het bouwnummer. 'Ah u bent nummer 11? Ik ben nummer 13, leuk om elkaar vast te zien'. De twee gezinnen verhuizen naar een aparte tafel. Beter een goede buur dan een verre vriend.http://www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/2065863/eerste-paal-van-het-graanhuis-wordt-eindelijk-geslagen.aspx?sml=true?sml=true  lees verder »»
 • 27 juni 2008
  Rijsenhout, 27 juni 2008 - Op 27 juni 2008 15.00 uur is officieel gestart met de bouw van Het Graanhuis te Beinsdorp. Dit project omvat 20 Timpaan Verandawoningen®, 10 twee-onder-één-kap woningen en 11 eengezinswoningen. Alle toekomstige bewoners zijn uitgenodigd voor deze feestelijke start. Er zal op de bouwplaats een officiële handeling plaatsvinden. Aansluitend zijn alle genodigden uitgenodigd voor een receptie in dorpshuis het Eiland in Beinsdorp.  lees verder »»
 • 12 februari 2008
  Witte Weekblad, 12 februari 2008.BEINSDORP - Het project Graanhuis heeft een onherroepelijk bouwvergunning. Op 19 december 2007 heeft de gemeente Haarlemmermeer aan de VOF Het Graanhuis de bouwvergunning afgegeven voor de 41 woningen in het project Graanhuis. Dit in tegenstelling tot hetgeen vorige week in deze krant vermeld stond.In de periode van zes weken daarna, de zogenaamde bezwaartermijn, zijn bij de gemeente geen bezwaren ingediend tegen de bouwvergunning en daarmee is de vergunning begin februari onherroepelijk geworden. Nu de bouwvergunning een feit is, kan er binnenkort gestart worden met de bouw. Allereerst zal er begonnen worden met het bouwrijp maken van het terrein. Dit betekent dat de aanwezige verhardingen en oude funderingen worden verwijderd waarna wordt overgegaan tot de sanering van de grond. Zodra de sanering is afgerond wordt gestart met het graven van het wegenpatroon en de aanleg van de centrale nutsvoorzieningen. Aansluitend hierop start aannemer Regiobouw Haarlemmermeer met de woningen. Naar verwachting gaat de eerste paal van het project in dit voorjaar de grond in. Dit zal op feestelijke wijze samen met de toekomstige bewoners worden gevierd.  lees verder »»