Logo

Banner Verandawoning actueel

 • Wilgenhof Woubrugge
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Slingerak De Meern

Actueel archief 2010

 • 2 december 2010
  Alphens Nieuwsblad, 2 december 2010.Na elf maanden bouwen is bouwen is 29 november de eerste nieuwbouwwoning in het Kroondomein Leimuiden opgeleverd. Starter Rick van Dijk kreeg de sleutel van zijn bordeswoning.In het Kroondomein worden in opdracht van Woondiensten Aarwoude diverse typen appartementen en verschillende soorten eengezinswoningen gebouwd. Omdat de bouw erg voorspoedig is verlopen kan de eerste woning nu, na elf maanden bouwen worden opgeleverd. De eerste woningen die gereed zijn, zijn de bordeswoningen. In 2011 volgt de oplevering van de vorstenhuizen en de appartementen.De bordeswoning is een compacte woning die met de rug tegen een andere woning aangebouwd is. Daarnaast heeft de bordeswoning een eigen parkeerplaats voor de deur en een aardig grote veranda, waar de woning zijn naam aan ontleent. De nieuwe woning van Rick van Dijk, 24 jaar, is geen standaardtype. Hij heeft namelijk een hoekwoning weten te bemachtigen, die flink meer ruimte heeft op de begane grond. Na de woning van Rick zullen de overige 47 bordeswoningen ook allemaal dit jaar nog opgeleverd worden. De helft van deze woningen zijn huurwoningen en de andere helft is via een Koopgarant korting van tien of 25 procent door de woningcorporatie bereikbaar gemaakt voor starters. Als de woningen weer vrij komen worden ze overigens weer met korting verkocht; ze zijn dus niet alleen voor de eerste bewoner betaalbaar maar ook voor de mensen die na hen komen.Meer dan 1000 mensen toonden vorig jaar belangstelling voor een woning in het Kroondomein. Er moest dus geloot worden. Van Dijk was zo enthousiast dat hij op alle bordeswoningen had ingetekend. Hij had geluk, want hij kreeg de kans om zijn tweede keus bij de bordeswoningen te kopen. Nu, iets meer dan een jaar later, is het dan eindelijk zover. Zijn eerste eigen huis is klaar. Woondiensten Aarwoude is er trots op dat ook mensen van 24 jaa weer een betaalbare woning kunnen kopen in hun eigen dorp. Net als van Dijk komen de meeste nieuwe bewoners van het Kroondomein uit Leimuiden zelf. Dat betekent dat er straks ook in de bestaande bouw huur- en koopwoningen beschikbaar komen als gevolg van de doorstroming. In het Kroondomein waren de meeste woningen snel verkocht. Via Drieman Garantiemakelaars zijn alleen nog enkele ruime appartementen beschikbaar. Nadat alle bordeswoningen opgeleverd zijn, zijn in de eerste helft van 2011 de vorstenhuizen en de appartementen aan de beurt. De bouw daarvan is ook in volle gang, zodat Leimuiden voor volgend jaar zomer over een prachtige nieuwbouwwijk beschikt.  lees verder »»
 • 29 november 2010
  Rijsenhout, 29 november 2010 - Na elf maanden bouwen is op 29 november de eerste nieuwbouwwoning in het Kroondomein Leimuiden opgeleverd. Starter Rick van Dijk kreeg de sleutel van zijn eigen Timpaan Verandawoning®. Timpaan ontwikkelde in opdracht van Woondiensten Aarwoude 48 woningen binnen dit plan.  lees verder »»
 • 15 oktober 2010
  Aedesmagazine, 15 oktober 2010.De Timpaan Verandawoning® is een door Timpaan ontwikkeld concept voor een duurzame, luxe en betaalbare woning oorspronkelijk bedoeld voor starters op de woningmarkt, maar door de modulaire opbouw ook zeer geschikt als levensloopbestendige woning of voor gezinnen. Voor stedelijke gebieden zijn ook betaalbare urban villa’s en gestapelde versies mogelijk. Corporaties die al voor dit concept hebben gekozen zijn o.a. Kleurrijk Wonen uit Deil, SWW uit Woerden, Woondiensten Aarwoude uit Woubrugge en Woningstichting Sint Antonius van Padua uit Noordwijkerhout.Basiswoning van 90 m2 BVO. Turnkey te leveren aan corporaties vanaf € 98.000,-- exclusief BTW en grond (prijspeil 2010).Levensloopbestendige hoekwoning van 127 m2 BVO. Turnkey te leveren aan corporaties vanaf € 138.000,-- exclusief BTW en grond (prijspeil 2010).Indien u zelf over de grond beschikt en de Timpaan Verandawoning® onder eigen verantwoordelijkheid wil laten bouwen kunt u voor € 4.500, -- per woning een licentie verkrijgen. Met de door ons geleverde tekeningen kunt u dan direct een bouwaanvraag indienen. Ook verzorgen wij op verzoek het complete ontwikkelproces of kunnen wij projecten voor u risicodragend ontwikkelen.  lees verder »»
 • 22 september 2010
  Rijsenhout, 22 september 2010 - Vandaag is officieel gestart met de 8 Timpaan Verandawoningen die Timpaan in opdracht van het SWW in Zegveld ontwikkeld. Oud-wethouder Johan Strik kwam de eer toe om de heistelling te bedienen en de eerste heipaal van dit project te slaan. Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners en overige betrokkenen werd de feestelijke paal geslagen.  lees verder »»
 • 14 april 2010
  Rijsenhout, 14 april 2010 - Woensdag 14 april zijn de acht Verandawoningen aan het Breeland in De Zilk opgeleverd. Deze zogenaamde Timpaan Verandawoningen zijn door Heembouw gerealiseerd in opdracht van woningstichting Sint Antonius van Padua. Wethouder Morssink van Noordwijkerhout overhandigde de sleutel aan de eerste bewoners.  lees verder »»