Logo

Banner Verandawoning actueel

 • Wilgenhof Woubrugge
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Slingerak De Meern

Actueel archief 2011

 • 29 december 2011
  Rijsenhout, 29 december 2011 - Op 30 januari 2012 zal Kleurrijk Wonen starten met de verkoop van de 20 Timpaan Verandawoningen in het project De Veranda te Leerdam. Meer informatie is te vinden op de facebook pagina van dit project van Kleurrijk Wonen.  lees verder »»
 • 30 augustus 2011
  Rijsenhout, 30 augustus 2011 - Vandaag hebben de heer Blijleven van Vink+Veenbouw en Jaap Zwart van Timpaan de realisatieovereenkomst getekend voor de bouw van de 44 woningen van het project Aan 't Park te Vijfhuizen. Op dit moment is reeds 86% verkocht!  lees verder »»
 • 27 juni 2011
  Dé Weekkrant, 27 juni 2011.ZEGVELD - Woningcorporatie SWW en projectontwikkelaar Timpaan willen de komende jaren meer betaalbare starterswoningen bouwen in de kernen van het Groene Hart.De woningen moeten gedurende langere tijd beschikbaar en betaalbaar blijven voor de doelgroep. Komende vrijdag wordt hiervoor een eerste aanzet gegeven. Dan overhandigt Peter Korzelius, directeur-bestuurder SWW, de sleutel aan de bewoners van acht nieuwe starterswoningen in Zegveld, die in samenwerking met Timpaan zijn ontwikkeld.De belangstelling in het project De Haak maakt duidelijk dat er veel behoefte is aan starterswoningen in de kernen. In zeer korte tijd waren alle woningen verkocht aan kopers die een binding hebben met de kern Zegveld.KortingDe woningen zijn aangeboden onder Koopgarantvoorwaarden met oorspronkelijke prijzen vanaf 185.000 euro vrij op naam. Om de maandelijkse woonlasten op het startniveau te krijgen, waren kortingen van 15, 20 of 25 procent mogelijk. De goedkoopste woning in De Haak kostte zo 138.750 euro vrij op naam. Met de inzet van Koopgarant zijn en blijven de woningen in Zegveld gedurende 25 jaar beschikbaar voor de doelgroep.Half overdektDe Timpaan Verandawoningen zijn 9 meter diep en voorzien van een half overdekte veranda van 3,3 meter boven het water, over de gehele breedte van de woning. De voortuin met een lengte van maar liefst 5,5 meter en een eigen haag maakt de ruime woningen nog aantrekkelijker.GemeenteHet project De Haak in Zegveld is een samenwerking tussen SWW en projectontwikkelaar Timpaan. De gemeente Woerden heeft de grond beschikbaar gesteld onder voorwaarde dat het SWW de lastige veengrond bouw- en woonrijp maakte.http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1839080  lees verder »»
 • 21 juni 2011
  Dichtbij.nl, 21 juni 2011.De huizenmarkt, die het al een soort van lastig schijnt te hebben, krijgt nu ook te maken met een woningcorporatie die huizen (nieuwbouw) voor dumpprijzen van de hand doet. In Zegveld draagt de SWW acht gloednieuwe huizen over onder de de zogenaamde Koopgarantieregeling aan Zegvelders die in Zegveld willen blijven wonen.De goedkoopste woning is verkocht voor 138.750 euro door kortingen om het maandlastenniveau op peil te houden (een soort van gratis geld, vergelijkbaar met hypotheekrenteaftrek).Tekeningen van het project zijn hier te zien. De SWW en Timpaan zijn van plan de komende jaren meer projecten te realiseren in de kernen van het Groene Hart.http://woerden.dichtbij.nl/wonen/sww-houdt-zegveld-leefbaar-dumpprijzen  lees verder »»
 • 21 juni 2011
  Woerden, 21 juni 2011 - Woningcorporatie SWW en projectontwikkelaar Timpaan willen de komende jaren meer betaalbare starterswoningen bouwen in de kernen van het Groene Hart. De woningen moeten gedurende langere tijd beschikbaar en betaalbaar blijven voor de doelgroep. Op 24 juni a.s. wordt hiervoor een eerste aanzet gegeven. Dan overhandigt Peter Korzelius, directeur-bestuurder SWW, de sleutel aan de bewoners van acht nieuwe starterswoningen in Zegveld, die in samenwerking met Timpaan zijn ontwikkeld.De belangstelling in het project De Haak maakt duidelijk dat er veel behoefte is aan starterswoningen in de kernen. In zeer korte tijd waren alle woningen verkocht aan kopers die een binding hebben met de kern Zegveld. De woningen zijn aangeboden onder Koopgarantvoorwaarden met oorspronkelijke prijzen vanaf € 185.000 vrij op naam. Om de maandelijkse woonlasten op het startniveau te krijgen, waren kortingen van 15, 20 of 25 procent mogelijk. De goedkoopste woning in De Haak kostte zo € 138.750 vrij op naam. Met de inzet van Koopgarant zijn en blijven de woningen in Zegveld gedurende 25 jaar beschikbaar voor de doelgroep.De Timpaan Verandawoningen zijn 9 meter diep en voorzien van een half overdekte veranda van 3,3 meter boven het water, over de gehele breedte van de woning. De voortuin met een lengte van maar liefst 5,5 meter en een eigen haag maakt de ruime woningen nog aantrekkelijker.Het project De Haak in Zegveld is een samenwerking tussen SWW en projectontwikkelaar Timpaan. De gemeente Woerden heeft de grond beschikbaar gesteld onder voorwaarde dat het SWW de lastige veengrond bouw- en woonrijp maakte.  lees verder »»
 • 21 juni 2011
  Vastgoedjournaal, 21 juni 2011.Woningcorporatie SWW en projectontwikkelaar Timpaan gaan de komende jaren meer betaalbare starterswoningen realiseren in de kernen van het Groene Hart.http://www.vastgoedjournaal.nl/index.php/news/5131/16/Ruime-starterswoning-van-minder-dan-anderhalve-ton-in-Groene-Hart  lees verder »»
 • 30 maart 2011
  Witte Weekblad / Dichtbij.nl, 30 maart 2011.KAAG EN BRAASSEM - Maar liefst 124 bomen gingen de grond in op het Kroondomein in Leimuiden. Het was Boomfeestdag.Een gat graven voor een boom is eigenlijk niet een klusje om in colbert te doen. Toch doen veel beleidsmakers het op Boomfeestdag wel. Ze onderstrepen hiermee het belang dat de overheden hechten aan bomen. In de gemeente Kaag en Braassem plantte wethouder Jan uit den Boogaard en Joop Lek, huurder van Woondiensten Aarwoude, woensdag 23 maart bomen aan de aan de Leeuwerik in het Kroondomein in Leimuiden. Lek huurt al 56 jaar een woning van Aarwoude en betrekt binnenkort een nieuw huurappartement in het Kroondomein. Geen eengezinswoning meer, maar een royaal appartement met uitzicht over de polder.Met het planten van de 124 bomen nadert de voltooiing van het Kroondomein. Elke dag levert de aannemer woningen op en een flink aantal huizen zijn al bewoond. Zaterdag 7 mei tussen 13.00-15.00 uur is er een kijkmiddag en kunnen er een flink aantal woningen van binnen en buiten bekeken worden.Meer informatie: www.kroondomeinleimuiden.nl.http://www.dichtbij.nl/alphen/ondernemersnieuws/artikel/1912619/voltooiing-nadert-voor-het-kroondomein.aspx  lees verder »»
 • 30 maart 2011
  Witte Weekblad, 30 maart 2011.Verkoopmanifestatie in d'Oude WaterwolfVIJFHUIZEN - Projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout is donderdag 17 maart gestart met de verkoop van 44 woningen in het project Aan 't Park in Vijfhuizen. In Dorpshuis d'Oude Waterwolf in Vijfhuizen werd een verkoopmanifestatie georganiseerd.Van 16.00 uur tot 20.00 uur konden geïnteresseerden langskomen om de verkoopbrochure op te halen en nadere informatie te krijgen. Tevens kon men de maquette van de nieuwe wijk bekijken. De maquette werd door velen enthousiast ontvangen en staat vanaf heden bij de makelaar Keijser en Drieman in Hoofddorp. In het project komen 20 Timpaan Verandawoningen. De gemeente Haarlemmermeer stelt voor de bewoners van de Haarlemmermeer startersleningen ter beschikking.Ook komen er 6 gemakswoningen, in de vorm van twee-onder-een-kap-woningen. Deze gemakswoningen die zeer geschikt zijn voor senioren of minder validen en bieden op de begane grond een compleet woonprogramma. Dit betekent dat er naast de woonkamer en keuken ook een slaap- en badkamer op de begane grond aanwezig is. Mensen van wie de kinderen het huis uit zijn, willen graag iets kleiner gaan wonen met de gedachte hier nog de rest van hun leven te kunnen blijven. Daar wordt met dit woningtype op ingespeeld. Niet iedereen wil naar een appartement, maar wel de voordelen van het gelijkvloers wonen.Daarnaast komen er in het project nog tien ruime twee-onder-een-kap-woningen. De woningen worden standaard voorzien van een hoge isolatiewaarde. Maar als de toekomstige bewoners extra energiezuinig willen gaan leven, biedt de ontwikkelaar als meerwerk een extra pakket isolatievoorzieningen. Bijzonder aan deze optie is dat ontwikkelaar Timpaan garant staat voor het feit dat met de extra maatregelen energiebesparingen zullen worden behaald.Tot slot komen er in het project nog twee blokjes van vier eengezinswoningen, waarbij twee woningen tevens kunnen worden omgevormd tot gemakswoning.Meer informatie: makelaarskantoor Keijser en Drieman Makelaars, Concourslaan 1, Hoofddorp. De inschrijving sluit donderdag 31 maart. www.timpaan.nl.  lees verder »»
 • 18 maart 2011
  Haarlems Dagblad, 18 maart 2011.Nieuw project tussen 'oud' Vijfhuizen en Jack Sharp ParkPaul van der Kooij, VIJFHUIZEN - Eens was er een rioolzuiveringsinstallatie, toen dreigden er hoge flats te komen en gisteren startte de verkoop van woningen voor starters én mensen die in Vijfhuizen een huis zoeken voor hun rijpste dagen.Zo komen er naast twintig starterswoningen ook zes 'gemakswoningen' aan de Fuikweg. Die huizen hebben weliswaar een puntje met slaapkamer en voorzolder, maar bieden op de begane grond alels wat een senior of minder-valide nodig heeft. Naast woonkamer en keuken zijn hier een bijkeuken, slaap- en badkamer te vinden. De twee-aan-twee-gebouwde woningen met uitbouw staan ook nog eens op kavels tot 257 vierkante meter. Daarvan snoept de begane grond negentig tot honderd af. Verder verrijzen in de wijk tien twee-onder-een-kap-woningen en acht eengezinswoningen, waarvan er twee ook weer omgevormd kunnen worden tot gemakswoning.De eerste starterswoningen die Timpaan in de polder ontwikkelde, kostten rond de ton. De woningen in Vijfhuizen komen op 175.000 euro vrij op naam. De grondkosten zijn hier hoger en ook de bouwkosten stegen sinds 'Lisserbroek' en 'Beinsdorp'. Zijn de starterswoningen daar rug aan rug gebouwd, hier hebben ze een achtergevel langs een DSOV-veld. En dat maakt de bouw extra duur. Toch is ook voor deze woningen mét een twaalf vierkante meter grote veranda maar zónder keuken veel belangstelling, weet Nathasja van Rijn van Timpaan.Ze zouden ook niet te vergelijken zijn met de startersappartementen die boven de bioscoop in Hoofddorp komen en waarvan nog slechts 40 van de 126 zijn verkocht - en dan ook nog de goedkoopste rond de 150.000 euro. Zo merkt ze dat mensen graag een eigen stukje buiten hebben - wat in Cinema Paradiso vaak ontbreekt: "Ook hebben ze hier een of twee kamers boven."Haarlemmermeerse starters hebben voorang bij de verdeling van de starterswoningen in Vijfhuizen. "Afhankelijk van hun inkomen, kunnen zij een starterslening van maximaal 40.000 euro krijgen. Over dat deel betalen ze pas rent en aflossing als hun inkomen hoger wordt. Na drie jaar wordt dat voor het eerst bekeken." Bewoners mogen - alleen of gezamenlijk - niet meer verdienen dan 46.000 euro per jaar. Ook mogen ze de afgelopen twee jaar geen eigen woning hebben gehad.Marktonderzoek in de omgeving leert Timpaan hoe populair ook de geplande gemakswoningen zijn: "Ze zijn ideaal voor mensen die wat kleiner willen wonen als de kinderen het huis uit zijn, maar geen appartement willen. Ook spreekt het aan dat ze er de rest van hun leven kunnen blijven wonen en een (klein) kind kan logeren."Sinds er vorige week is geflyerd in de omgeving, hebben 1.600 mensen naar de plannen gekeken op www.timpaan.nl. Ook liep het gisteren storm bij een verkoopmanifestatie in het dorpshuis. De inschrijving sluit op 31 maart. De bouw begint als zeventig procent van de woningen is verkocht in dit 'oude' stukje dorp bij de Stellinghof-rotonde.Het wijkje gaat 'Aan 't Park' heten omdat er tussen wijk, Vijfhuizerweg en Drie Merenweg een park komt. Dat park, waarvan de aanleg in 2013 moet beginnen, dankt zijn naam aan piloot en oorlogsheld Jack Sharp. Op 3 mei 1943 was hij de enige overlevende inzittende van een bommenwerper die was neergeschoten boven Vijfhuizen. Naar zijn omgekomen makkers - Gibson, Rowland en Stevens - waren al straten in de buurt vernoemd.Meer info op website www.timpaan.nl of bij Keijser en Drieman makelaars, Concourslaan 1 in Hoofddorp.  lees verder »»