Logo

Banner Verandawoning actueel

 • Wilgenhof Woubrugge
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Slingerak De Meern

Actueel archief 2013

 • 17 december 2013
  Rijsenhout, 16 december 2013Op donderdag 12 december vond de informatie-avond plaats van de ontwikkeling van deelplan De Linde in Zuiderloo. Ruim 200 geïnteresseerden hebben de avond bezocht.Han Assink, commercieel directeur van projectontwikkelaar Timpaan is blij verrast met de hoge opkomst: “De mensen die ik sprak zijn erg enthousiast over het plan. Helaas konden we nog geen tekeningen laten zien, maar zodra deze bekend zijn, zullen we deze op internet plaatsen.”Timpaan is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van dit deelgebied. Aangezien de procedure van het uitwerkingsplan op korte termijn van start gaat, is er een inloopavond georganiseerd.Op de informatie-avond zijn de eerste beelden van verschillende  woningtypen getoond aan het publiek. De meeste mensen hebben positief gereageerd op de beelden. De makelaars van het project, VLIEG makelaars en Kuyper en Blom, vonden het tevens een geslaagde avond. Voor alle woningtypen van het deelplan is er veel belangstelling; de Timpaan Verandawoning voor de (door)starters, de Timpaan Comfortwoning als levensloopbestendige woningen voor de senioren, maar ook voor de eengezinswoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen kwamen veel mensen naar de informatie-avond.Op de inloopavond is de bezoekers gevraagd om een enquête in te vullen. Dit is door velen gedaan en Timpaan is de antwoorden momenteel aan het verwerken, zodat bij de verkoop medio 2014 optimaal rekening gehouden kan worden met de woonwensen van toekomstige kopers.Alle informatie van de informatie-avond is tevens te zien op www.heiloo-zuiderloo.nl. Hier kunnen geïnteresseerden alsnog de enquête invullen. lees verder »»
 • 3 december 2013
  Op donderdag 12 december 2013 organiseert ontwikkelaar Timpaan samen met de gemeente Heiloo een informatieavond over de ontwikkeling van deelplan De Linde. Dit deel van Zuiderloo ligt tegen de Hoogeweg en verwacht Timpaan medio 2014 in de verkoop te brengen. Op de informatieavond hoort u de laatste stand van zaken en presenteert Timpaan het verkavelingsplan en toont de eerste beelden van verschillende woningtypen. Dit variëert van eengezinswoningen, starterswoningen (Timpaan Verandawoning), twee-onder-een kap woningen en vrijstaande woningen. Timpaan is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van dit gebied. De procedure van het uitwerkingsplan gaat in december 2013 van start.InformatieavondOp de informatieavond vraagt Timpaan de bezoekers om een enquête in te vullen zodat zij inzicht krijgen in de woningvoorkeuren van de potentiële nieuwe bewoners. Hierdoor is Timpaan in staat om bij de verkoop medio 2014 optimaal rekening te houden met de woonwensen van toekomstige kopers.Wij informeren u graag op:Wanneer: donderdag 12 december 2013Tijd: 19:00 - 21:00 uur (vrije inloop)Waar: brandweer Heiloo: Rosendaal 2a lees verder »»
 • 19 november 2013
  Op donderdag 12 december aanstaande organiseert ontwikkelaar Timpaan samen met de gemeente Heiloo een informatieavond over de ontwikkeling van deelplan De Linde. Dit deel van Zuiderloo ligt tegen de Hoogeweg en verwacht Timpaan medio 2014 in de verkoop te brengen. Timpaan is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van dit gebied. Aangezien de procedure van het uitwerkingsplan in december van start gaat, wordt er een inloopavond georganiseerd. Doel is om omwonenden en geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de huidige stand van zaken omtrent de ontwikkelingen van het deelplan De Linde. Timpaan presenteert het verkavelingsplan en toont de eerste beelden van verschillende  woningtypen. Op het verkavelingsplan staan de bouwkavels ingetekend, maar voor de vrijstaande woningen en de twee-onder-een kap woningen van het plan is er op de diverse kavels een ruime keuze uit verschillende woningen in diverse prijscategorieën. Ook komen er in het plan eengezinswoningen en starterswoningen (Timpaan Verandawoning).Op de inloopavond vraagt Timpaan de bezoekers om een enquête in te vullen zodat zij inzicht krijgen in de woningvoorkeuren van de potentiële nieuwe bewoners. Hierdoor is Timpaan in staat om bij de verkoop medio 2014 optimaal rekening te houden met de woonwensen van toekomstige kopers.De inloopavond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur bij de brandweer op het adres Rosendaal 2a te Heiloo. lees verder »»
 • 27 oktober 2013
  Alkmaar Op Zondag, 27 oktober 2013.Op 21 oktober zijn alle Timpaan Verandawoningen in het project Het Groene Kruid te Heerhugowaard opgeleverd. De woningen staan in het plandeel Luna in één van de grootste energie-neutrale wijken van de wereld genaamd de Stad van de Zon. De unieke woningen voldoen aan de hoogste bouwtechnische criteria en zijn daardoor laag energievragend (label A++++) en onderhoudsarm. Bovendien bieden de Verandawoningen het hoogste wooncomfort en een gezond leefklimaat.Met drie kamers en een ruime veranda, al dan niet met tuin, bieden zij prachtige woonruimte aan één- en tweepersoonshuishoudens en jonge gezinnen. Vanwege de betaalbaarheid van deze woningen met een prijs vanaf € 139.900,-- VON waren de woningen zeer in trek bij jonge starters. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat, ondanks de crisis, alle woningen binnen 4 maanden waren verkocht.Willem Koppen van Koppen VastGoed heeft voor Timpaan de Verandawoningen tijdens de gehele ontwikkeling gecontroleerd en begeleid. De woningen zijn op zich al zeer energiezuinig, maar door de inbreng van Koppen VastGoed wordt dat verder geoptimaliseerd. Puur door de kwaliteit te controleren. Bijvoorbeeld in de fabriek waar de daken worden vervaardigd maar ook tijdens de bouw. Eén continue kwaliteitscheck. Voor oplevering heeft Koppen VastGoed de woningen nogmaals gecontroleerd op isolatielekken met een infraroodcamera en zijn rooktesten uitgevoerd om de luchtdichtheid te controleren om te zien dat er geen lekken in de woningen meer zijn. Door Woningborg Advies zijn geluidsmetingen uitgevoerd. Bouwbedrijf Henselmans uit Noord-Scharwoude, verantwoordelijk voor de uitvoering, heeft de woningen naar alle tevredenheid aan de kopers opgeleverd.Het project Het Groene Kruid is vanwege de betaalbaarheid en duurzaamheid deelnemer van de Innovatiesnelweg, een initiatief van de provincie Noord-Holland. De Innovatiesnelweg is een samenwerkingsproject van ruim 30 bouw gerelateerde bedrijven in Noord-Holland, het Servicepunt Duurzame Energie, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en de Provincie Noord-Holland. Met alle betrokken partijen wordt een open en toegankelijk netwerk gebouwd waarin koplopers in de bouwkolom kennis delen over duurzaam bouwen, innovatie stimuleren en de realisatie van duurzame bouwprojecten mogelijk maken.  lees verder »»
 • 24 oktober 2013
  Duurzaam Vastgoed, 24 oktober 2013.Op 21 oktober zijn alle Timpaan Verandawoningen in het project Het Groene Kruid te Heerhugowaard opgeleverd. De woningen staan in het plandeel Luna in één van de grootste energie-neutrale wijken van de wereld genaamd de Stad van de Zon. De unieke woningen voldoen aan de hoogste bouwtechnische criteria en zijn daardoor laag energievragend (label A++++) en onderhoudsarm. Bovendien bieden de Verandawoningen het hoogste wooncomfort en een gezond leefklimaat.Met drie kamers en een ruime veranda, al dan niet met tuin, bieden zij prachtige woonruimte aan één- en tweepersoonshuishoudens en jonge gezinnen. Vanwege de betaalbaarheid van deze woningen met een prijs vanaf € 139.900,– VON waren de woningen zeer in trek bij jonge starters. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat, ondanks de crisis, alle woningen binnen 4 maanden waren verkocht.Willem Koppen van Koppen VastGoed heeft voor Timpaan de Verandawoningen tijdens de gehele ontwikkeling gecontroleerd en begeleid. De woningen zijn op zich al zeer energiezuinig, maar door de inbreng van Koppen VastGoed wordt dat verder geoptimaliseerd. Puur door de kwaliteit te controleren. Bijvoorbeeld in de fabriek waar de daken worden vervaardigd maar ook tijdens de bouw. Eén continue kwaliteitscheck. Voor oplevering heeft Koppen VastGoed de woningen nogmaals gecontroleerd op isolatielekken met een infraroodcamera en zijn rooktesten uitgevoerd om de luchtdichtheid te controleren om te zien dat er geen lekken in de woningen meer zijn. Door Woningborg Advies zijn geluidsmetingen uitgevoerd. Bouwbedrijf Henselmans uit Noord-Scharwoude, verantwoordelijk voor de uitvoering, heeft de woningen naar alle tevredenheid aan de kopers opgeleverd.Het project Het Groene Kruid is vanwege de betaalbaarheid en duurzaamheid deelnemer van de Innovatiesnelweg, een initiatief van de provincie Noord-Holland. De Innovatiesnelweg is een samenwerkingsproject van ruim 30 bouw gerelateerde bedrijven in Noord-Holland, het Servicepunt Duurzame Energie, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en de Provincie Noord-Holland. Met alle betrokken partijen wordt een open en toegankelijk netwerk gebouwd waarin koplopers in de bouwkolom kennis delen over duurzaam bouwen, innovatie stimuleren en de realisatie van duurzame bouwprojecten mogelijk maken.Bron: http://www.duurzaamvastgoed.com/timpaan-levert-24-duurzame-en-betaalbare-starterswoningen-op-in-heerhugowaard lees verder »»
 • 21 oktober 2013
  Op 21 oktober zijn alle Timpaan Verandawoningen in het project Het Groene Kruid te Heerhugowaard opgeleverd. De woningen staan in het plandeel Luna in één van de grootste energie-neutrale wijken van de wereld genaamd de Stad van de Zon. De unieke woningen voldoen aan de hoogste bouwtechnische criteria en zijn daardoor laag energievragend (label A++++) en onderhoudsarm. Bovendien bieden de Verandawoningen het hoogste wooncomfort en een gezond leefklimaat.Met drie kamers en een ruime veranda, al dan niet met tuin, bieden zij prachtige woonruimte aan één- en tweepersoonshuishoudens en jonge gezinnen. Vanwege de betaalbaarheid van deze woningen met een prijs vanaf € 139.900,-- VON waren de woningen zeer in trek bij jonge starters. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat, ondanks de crisis, alle woningen binnen 4 maanden waren verkocht.Willem Koppen van Koppen VastGoed heeft voor Timpaan de Verandawoningen tijdens de gehele ontwikkeling gecontroleerd en begeleid. De woningen zijn op zich al zeer energiezuinig, maar door de inbreng van Koppen VastGoed wordt dat verder geoptimaliseerd. Puur door de kwaliteit te controleren. Bijvoorbeeld in de fabriek waar de daken worden vervaardigd maar ook tijdens de bouw. Eén continue kwaliteitscheck. Voor oplevering heeft Koppen VastGoed de woningen nogmaals gecontroleerd op isolatielekken met een infraroodcamera en zijn rooktesten uitgevoerd om de luchtdichtheid te controleren om te zien dat er geen lekken in de woningen meer zijn. Door Woningborg Advies zijn geluidsmetingen uitgevoerd. Bouwbedrijf Henselmans uit Noord-Scharwoude, verantwoordelijk voor de uitvoering, heeft de woningen naar alle tevredenheid aan de kopers opgeleverd.Het project Het Groene Kruid is vanwege de betaalbaarheid en duurzaamheid deelnemer van de Innovatiesnelweg, een initiatief van de provincie Noord-Holland. De Innovatiesnelweg is een samenwerkingsproject van ruim 30 bouw gerelateerde bedrijven in Noord-Holland, het Servicepunt Duurzame Energie, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en de Provincie Noord-Holland. Met alle betrokken partijen wordt een open en toegankelijk netwerk gebouwd waarin koplopers in de bouwkolom kennis delen over duurzaam bouwen, innovatie stimuleren en de realisatie van duurzame bouwprojecten mogelijk maken.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie:Voor nadere informatie en beelden van dit project kunt u contact opnemen met Maarten Leschot (mleschot@timpaan.nl, 06-10922786).Meer informatie over het project vindt u op http://www.timpaan.nl/projecten/het-groene-kruid en de informatie over het woningbouwconcept is te vinden op www.timpaanverandawoning.nl.Over Timpaan: Timpaan is echt een andere ontwikkelaar. Omdat de aandelen in handen zijn van de Stichting Timpaan, is het mogelijk iets moois te doen met de winst. Projecten kunnen extra kwaliteit krijgen, waarmee gebouwen en hun omgeving de toekomst aan kunnen. Ook voor het nastreven van maatschappelijke doelen is geld beschikbaar. Aanvullende informatie over Timpaan vindt u op www.timpaan.nl.  lees verder »»
 • 8 oktober 2013
  De nieuwe werkelijkheid; de consument bewegenDe crisis op de woningmarkt staat in schril contrast met de periode voor 2008. Toen kon geen zee te hoog gaan als het om de woningverkoop ging. Die tijd komt niet meer terug. In deze ‘nieuwe’ werkelijkheid is samen op zoek gaan naar andere mogelijkheden om consumenten te bewegen het motto. Hierin zijn al verschillende verfrissende en inspirerende ontwikkelingen gaande. Om dergelijke ideeën te delen, hield de provincie Noord-Holland op 12 september een drukbezochte netwerkbijeenkomst. Eén van de deelsessies ging over het project Het Groene Kruid.Duurzaam en betaalbaar wonen in het Groene Kruid in HeerhugowaardHet project ‘het Groene Kruid’ in Heerhugowaard is een herontwikkelingsproject op een moeilijk gelegen locatie. Door slim ontwerp en planning is het toch mogelijk gebleken om 24 duurzame starterswoningen te realiseren voor een betaalbare prijs. De vrij op naam prijzen van alle woningen liggen tussen de € 139.900,- en € 164.500,- en de woningen hebben bovendien een energielabel A++++. Peter Naberman van Timpaan geeft een presentatie over de realisatie van het project.Willem Koppen – Koppen Vastgoed – is voor dit project ingehuurd als onafhankelijk deskundige om de kwaliteit van de woningen tijdens de bouw continu te meten. Hij vertelt dat bij veel woningbouwprojecten de ingrediënten voor duurzame bouw wel aanwezig zijn maar dat ze vaak op de verkeerde manier worden toegepast. De geïnstalleerde  isolatiemaatregelen werken bijvoorbeeld vaak niet naar behoren. Door deze gebreken tijdens de bouw inzichtelijk te maken door middel van training en praktijkmetingen (o.a. infrarood en rooksimulatie) is het mogelijk een zo optimaal resultaat te behalen met beschikbare materialen en zonder grote extra investeringen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de methodiek Bouwtransparant 2.0. Deze applicatie, welke op tablet kan worden gerund, geeft eenvoudig inzicht in de energieprestatie, maar geeft ook inzichten in comfort en de gezondheid van een gebouw én het onderhoud ervan.Uitgangspunten bij deze manier van bouwen zijn: gezondheid, comfort en functionaliteit. Dit werkt op zijn beurt weer energiebesparend. Niet andersom: energiebesparing als eerste doel heeft als risico dat het juist ten koste gaat van de gezondheid. Met dit praktijkvoorbeeld laten de heren zien dat duurzaam en betaalbaar bouwen een rendabel resultaat kan opleveren voor de projectontwikkelaar, zelfs in het geval van (goedkope) starterswoningen.Bron: Noord-Holland.  lees verder »»
 • 3 september 2013
  Er is binnen het nieuwbouwproject Wilgenhof te Woubrugge een spectaculaire prijsdaling van €10.000,- doorgevoerd op de woningen aan de oostkant van blok B.Deze prijsdaling geldt uitsluitend voor de volgende bouwnummers: 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33 en 35. Deze bouwnummers vallen binnen Type C en Type H.De nieuwe prijzen kunt u hier bekijken: http://wilgenhofwoubrugge.nl/prijslijst-2Bel voor meer informatie met Drieman Garantiemakelaars Alphen a.d. Rijn: 0172-473351 lees verder »»
 • 3 september 2013
  Op zaterdag 5 oktober zal er een VERKOOP MANIFESTATIE plaatsvinden voor nieuwbouwproject Wilgenhof te Woubrugge. U bent van 11u tot 13u van harte welkom in Restaurant Disgenoten te Woubrugge. Bij de verkoop manifestatie zijn de makelaar en de ontwikkelaars aanwezig.Midden in het Groene Hart, in de gemeente Kaag en Braassem ontwikkelt Timpaan in samenwerking met Bolton uit Woerden 42 Timpaan Verandawoningen®, voor starters, doorstromers en senioren.In het plan worden zes typen aangeboden:12 eengezinswoningen (type A), 16 starterswoningen (type C & type H), 5 geschakelde villa's (type G), 6 levensloopbestendige woningen (type A & type D), 3 semi vrijstaande villa's (type F). Bekijk de woningtypen hier: http://wilgenhofwoubrugge.nl/woningtype lees verder »»
 • 20 augustus 2013
  De zevende nieuwsbrief van Henselmans Bouwbedrijf over Het Groene Kruid te Heerhugowaard, verzonden half augustus 2013:De eerste opleveringen zijn inmiddels gedaan. De kopers van bouwnummers 13 t/m 24 hebben de sleutels in handen gekregen van uitvoerder Johan. Voor veel mensen reden voor een klein feestje. Zelfs bij een van de woningen met slingers en al, opgehangen door een attente vader.Voor de volledigheid geven we de werkbare dagen voor blok 1 (bouwnummer 1 t/m 12) op: We hebben 33 dagen vertraging gehad door onwerkbaar weer. Vanaf week 34 zijn er nog circa 60 werkbare dagen over.KijkdagDe kijkdag stond ingepland op 30 augustus. Zoals het er nu naar uitziet staan de binnenwanden (gibowanden) dan nog niet in de woningen. Voor de mensen die willen inmeten voor hun keuken vinden we dit niet praktisch. Daarom is besloten deze kijkdag te verplaatsen.Nieuwe datum 2e kijkdag: vrijdag 20 september tussen 15.30 en 16.30 uur.De vakantie is weer voorbij en de werkzaamheden worden weer opgestart. Op de planning staat de komende weken o.a. de zandcementdekvloeren en de stukadoor.Zoals we ook de vorige keren hebben gedaan, geven we opnieuw een prognose voor de oplevering. De planning is om blok 1 (bouwnummers 1 t/m 12) begin oktober op te leveren. Hoewel de planning steeds meer zekerheid heeft blijft het een prognose. Ongeveer 2 à 3 weken voor oplevering sturen we een brief met de exacte datum en tijd voor oplevering.We wensen iedereen een fijn weekend en voor de mensen die de sleutel al hebben veel klusplezier! lees verder »»

Pagina's