Logo

Banner Verandawoning actueel

 • Wilgenhof Woubrugge
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Slingerak De Meern

Actueel archief 2014

 • 16 december 2014
  PERSBERICHT Rijsenhout, 13 oktober 2014 Timpaan start bouw 7 nieuwbouwprojecten Projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout heeft onlangs besloten te starten met de uitvoering van 7 nieuwbouwprojecten in de gemeenten Alkmaar,  Lisse, Haarlemmermeer, Nijkerk, Aalsmeer, Bodegraven-Reeuwijk en Utrecht. De verkoop van de projecten verloopt zo voorspoedig dat het startsein kan worden gegeven voor de bouw van desbetreffende projecten. Jaap Zwart, algemeen directeur van Timpaan, is verheugd over de voortgang op de projecten: “Het is goed om te zien dat, na de afgelopen moeilijke jaren in de sector, het herstel van de woningmarkt ook doorzet in de nieuwbouwprojecten.” In april van dit jaar startte aannemer Bot Bouw met de bouw van 36 luxe appartementen in het project BergerVeste te Alkmaar. Terwijl de bouw daarvan gestaag vordert is op 19 september jl. ook gestart met de bouw van de 12 stijlvolle stadswoningen. Hierdoor kunnen de appartementen en de eengezinswoningen in dezelfde bouwstroom worden gerealiseerd. In het landelijk gebied van Lisse herontwikkelt Timpaan het erf van de voorheen monumentale boerderij Achterduin tot 3 riante woonkavels. Civiel aannemer AW Groep is in de zomer gestart met de sanering en het bouwrijp maken van de kavels. Hierna kunnen particulieren hun droomvilla realiseren. In Hoofddorp is na de zomervakantie gestart met het bouwrijp maken van het project Dahliahof. IBB Kondor zal hier binnenkort de eerste paal slaan van 11 startersappartementen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen. In Nijkerk start Plegt-Vos op 13 oktober met de sloop van de Knopenfabriek om daar project Knoopjespark te realiseren. Medio december start de bouw van de 11 Timpaan comfortwoningen, 12 stijlappartementen, 11 herenhuizen en 15 startersappartementen. Op 23 oktober start Slokker Bouw met 30 startersappartementen in het project Dorpshaven-Zuid in Aalsmeer. Alle woningen zijn reeds verkocht. In een latere fase van het project wordt nog een vergelijkbaar appartementengebouw ontwikkeld. In het project Slingerak in De Meern, dat in juni van dit jaar in verkoop ging, is inmiddels 92% verkocht. De aannemer Vergeer Bouw zal de bouw daar in het 4e kwartaal starten. Het project bestaat uit 28 Timpaan Verandawoningen® voor starters en 12 vrije sectorwoningen. In Reeuwijk-Brug gaat in het 4e kwartaal de realisatie van het project Nieuw Westveen van start. Aannemer BAM Den Haag zal de bouw starten van de 31 grondgebonden woningen uit de BAM Wooncollectie. De 22 huurappartementen voor senioren, die Timpaan in opdracht van WBV Reeuwijk ontwikkelt, wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Westveen bestaande uit Goudriaan-Jongerius en Vergeer Bouw.  lees verder »»
 • 5 december 2014
  Op donderdag 4 december is de realisatieovereenkomst ondertekend voor nieuwbouwproject Slingerak in De Meern door aannemer Vergeer Bouw en ontwikkelaar Timpaan. Slingerak bestaat uit 1 monumentale villa, 3 vrijstaande stadsvilla’s, 8 geschakelde stadsvilla’s en 28 Timpaan Verandawoningen®. De locatie van het nieuwbouwproject Slingerak De Meern bevindt zich direct op de overgang van de nieuwe bebouwing van Langerak en de historische lintbebouwing aan de Zandweg. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar, zie de website voor meer informatie: http://www.slingerak.nl/woningen/ Vergeer Bouw uit Reeuwijk zal niet alleen de bouw van de woningen realiseren maar is ook verantwoordelijk voor realisatie van de sloop- en civiele werkzaamheden. Op 2 december heeft wethouder Paulus Jansen van de Gemeente Utrecht in het bijzijn van kopers en betrokkenen de eerste officiële handeling van de sloopwerkzaamheden verricht. Op Facebook staan foto's van de officiële handeling: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.786407404729395.1073741844.281355895234551&type=1 Op onderstaande foto ziet u Jaap Zwart (links), algemeen directeur van Timpaan en Erwin Vergeer (rechts), algemeen directeur van Vergeer Bouw, na de ondertekening van de realisatieovereenkomst. lees verder »»
 • 28 november 2014
  PERSBERICHT Rijsenhout, 28 november 2014 Timpaan start woningbouwproject Slingerak in De Meern Op dinsdag 2 december 2014 start projectontwikkelaar Timpaan met de werkzaamheden van het nieuwbouwproject Slingerak in De Meern. Op dit moment is 90% van de 40 koopwoningen verkocht. Wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht is gevraagd de officiële handeling op de bouwplaats te verrichten. Met groot materieel zal de wethouder op spectaculaire wijze een aanvang maken met de sloopwerkzaamheden. Na de officiële handeling zijn alle kopers en betrokkenen bij het project uitgenodigd om het glas te heffen in Restaurant De Oude Bakkerij in De Meern. Wethouder Jansen en algemeen directeur van Timpaan, Jaap Zwart, zullen hier een toespraak houden over het project. De kleinschalige nieuwbouwwijk Slingerak bestaat uit 1 monumentale villa, 3 vrijstaande stadsvilla’s, 8 geschakelde stadsvilla’s en 28 Timpaan Verandawoningen® voor starters. De locatie van het nieuwbouwproject Slingerak De Meern bevindt zich direct op de overgang van de nieuwe bebouwing van Langerak en de historische lintbebouwing aan de Zandweg. Juist deze locatie maakt dit project zo bijzonder, op de grens van oud en nieuw. Bij alle woningen is extra aandacht besteed aan gezondheid, wooncomfort en duurzaamheid. Niet alleen in materiaalgebruik zoals standaard overal vloerverwarming, triple glas en aansluitingen voor het plaatsen van zonnepanelen, maar ook door inschakeling van bouwkundig expertisebureau Koppen VastGoed. Dit bureau zal tijdens het bouwproces en continue kwaliteitscheck uit voeren om onder andere energetische - en geluidslekken in de woningen te voorkomen. Timpaan levert alle woningen pas op als steekproefsgewijs middels infraroodcamerabeelden en rooktesten is aangetoond dat door middel van een functionele isolatie de kierdichting van de woningen voldoet. De Timpaan Verandawoning® voor starters is een eigen woningbouwconcept van projectontwikkelaar Timpaan. Deze betaalbare starterswoning is in De Meern verkocht vanaf € 164.500,-- VON. De gemeente Utrecht heeft voor deze woningen een starterslening beschikbaar gesteld. In de VONprijs is standaard een keuken, sanitair en al het tegelwerk opgenomen. Binnen enkele weken waren alle 28 starterswoningen verkocht. Maarten Engel van Engel Architecten uit Amsterdam heeft de monumentale villa, de 8 geschakelde en 3 vrijstaande stadsvilla’s ontworpen. Vergeer Bouw uit Reeuwijk zal niet alleen de bouw van de woningen realiseren maar is ook verantwoordelijk voor realisatie van de sloop- en civiele werkzaamheden. lees verder »»
 • 18 november 2014
  Onderstaand persbericht is door de Gemeente Veenendaal verstuurd. Timpaan stond op de Nieuwbouwbeurs Veenendaal met het project De Veense Poort, waarin Timpaan in samenwerking met Veense Poort Vastgoed B.V. circa 160 grondgebonden woningen en appartementen ontwikkelt. Fase 1 van De Veense Poort zal uit circa 80 woningen bestaan. PERSBERICHT Gemeente Veenendaal, 10 november 2014. “Druk bezocht en opvallend veel serieus geïnteresseerde bezoekers”, daarmee verwoordde één van de ontwikkelaars het succes van de eerste Nieuwbouwbeurs Veenendaal. Met zo’n 600 bezoekers is de eerste Nieuwbouwbeurs Veenendaal geslaagd en voor herhaling vatbaar! “Met het aantrekken van de woningmarkt is ook de belangstelling voor nieuwbouw toegenomen”, vertelt wethouder Arianne Hollander.  Met een klap op de beursgong opende zij vrijdagavond de Nieuwbouwbeurs. Maar liefst 14 ontwikkelaars en makelaars presenteerden zich in de hal van het gemeentehuis met een divers aanbod aan nieuwbouwprojecten. Gecombineerd met de gratis hypothecaire adviezen was de beurs de moeite van het komen waard, vonden veel bezoekers. Vrijdagavond en zaterdag stroomden mensen gestaag de hal van het gemeentehuis binnen. Opvallend was het gemêleerde publiek, starters op de woningmarkt, jonge gezinnen, maar ook de 55+ groep was goed vertegenwoordigd. Op de Nieuwbouwbeurs Veenendaal was voor elk wat wils. Aanbieders met speciale starterswoningen en startersleningen, twee onder één kap woningen, vrijstaande huizen, villa’s, appartementen en kavels die naar eigen inzicht kunnen worden bebouwd in diverse afmetingen. Om de bezoekers verder te helpen met oriëntatie gaven de verkoopstyliste, hypotheekverstrekkers en notarissen vrijblijvend advies over financiering en diverse notariële zaken. De organisatie kijkt terug op een mooie Nieuwbouwbeurs en heeft alvast een optie genomen op november 2015. lees verder »»
 • 4 november 2014
  Alle woningen in het nieuwbouwproject Wilgenhof te Woubrugge zijn verkocht. Het project bestaat uit 45 Timpaan Verandawoningen®: 16 starterswoningen, 12 eengezinswoningen, 5 geschakelde villa's en 12 levensloopbestendige woningen. Het project is ontwikkeld door Timpaan uit Rijsenhout in samenwerking met Bolton Ontwikkeling uit Zegveld en wordt gerealiseerd door Bolton Bouw. De bouw is sinds mei 2014 in volle gang en de wijk wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2015 opgeleverd. Op de Facebookpagina worden foto's geplaatst van de voortgang van de bouw: https://www.facebook.com/wilgenhofwoubrugge lees verder »»
 • 28 oktober 2014
  Afgelopen zaterdag 25 oktober ging fase 1 van deelplan De Linde in Zuiderloo te Heiloo in verkoop. In Brasserie In 't Groen te Heiloo waren de ontwikkelaar Timpaan, makelaars Kuyper en Blom Makelaars en Vlieg Woningmakelaardij, de aannemers en de Rabobank aanwezig om geïnteresseerden te informeren over het project. Er zijn zaterdag 350 verkoopbrochures uitgedeeld en de eerste inschrijven zijn al binnen. In fase 1 worden de eerste 57 woningen aangeboden door Timpaan. Het betreft de volgende woningtypen: 16 Timpaan Verandawoningen (6 hoekwoningen en 10 tussenwoningen) 13 Eengezinswoningen (6 hoekwoningen en 7 tussenwoningen) 14 Twee-onder-één-kapwoningen (keuze uit diverse soorten) 14 Vrijstaande woningen (keuze uit diverse soorten) Indien u belangstelling heeft voor (één van de) de aangeboden woningen dan verzoeken wij u het inschrijfformulier in te vullen. Het originele inschrijfformulier dient volledig ingevuld en voorzien van handtekening(en), samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs, op uiterlijk dinsdag 4 november 2014 om 10.00 uur in het bezit te zijn van: Kuyper en Blom Makelaars Stationsweg 102, 1852 LN Heiloo 072-5322420 / info@kbmakelaars.nl of Vlieg Woningmakelaardij Robijnstraat 7, 1812 RB Alkmaar 072-5110600 / alkmaar@vlieg.nl Inschrijvingen die na dinsdag 4 november 2014 10.00 uur worden ontvangen, worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Na sluiting van de inschrijving vindt de toewijzing plaats. Het inschrijfformulier vindt u hier: http://heiloo-zuiderloo.nl/verkoop lees verder »»
 • 18 september 2014
  Rijsenhout, 18 september 2014. Deelplan De Linde telt in totaal 70 woningen en is gelegen bij de Hoogeweg in de noordwesthoek van Zuiderloo. In fase 1 worden de eerste 57 woningen aangeboden door Timpaan. Het betreft de volgende woningtypen: 16 Timpaan Verandawoningen (6 hoekwoningen en 10 tussenwoningen) 13 Eengezinswoningen (6 hoekwoningen en 7 tussenwoningen) 14 Twee-onder-één-kapwoningen (keuze uit diverse soorten) 14 Vrijstaande woningen (keuze uit diverse soorten) Voor de twee-onder-één- kap woningen en de vrijstaande woningen kunnen kopers zelf een keuze maken uit diverse typen woningen. Start bouw staat gepland vanaf 2e kwartaal 2015.   Het type Comfortwoning, een levensloopbestendige woning, gaat  in een volgende fase in de verkoop. Zodra hierover meer bekend is zullen wij u nader informeren.   De wijkindeling van De Linde is karakteristiek voor het nieuwe Zuiderloo. Het krijgt een kleinschalige en dorpse uitstraling, waarbij de verkaveling zoveel mogelijk de natuurlijke lijnen van het bestaande landschap volgt. Samen met de grote variatie in woningtypes zorgt dit voor een dorpse en landelijke woonsfeer. Meer informatie vindt u op www.heiloo-zuiderloo.nl   Like onze facebookpagina https://www.facebook.com/Zuiderloo, zodat wij u de komende tijd regelmatig op de hoogte kunnen houden van het project!   Graag tot 25 oktober. U bent van harte welkom! lees verder »»
 • 5 augustus 2014
  Timpaan start in oktober met de verkoop van de eerste fase van de woningen in deelplan De Linde in Zuiderloo Heiloo. Dit deel van Zuiderloo ligt tegen de Hoogeweg.In de eerste fase van De Linde komen de volgende woningtypen:Timpaan Verandawoningen vanaf circa € 179.000,-- vrij op naamEengezinswoningen vanaf circa € 219.000,-- vrij op naam Twee-onder-een-kap woningen vanaf circa € 295.000,-- vrij op naam (deze prijs is exclusief garage, die optioneel mogelijk is voor circa € 16.000,-- vrij op naam) Vrijstaande woningen vanaf circa € 399.000,-- vrij op naam (deze prijs is exclusief garage, die optioneel mogelijk is voor circa € 16.000,-- vrij op naam) Begin september maken wij de definitieve datum, tijdstip en locatie van de verkoopmanifestatie bekend via een nieuwsbrief. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.heiloo-zuiderloo.nlBlijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het project Zuiderloo door ons op te volgen op Twitter: https://twitter.com/ZuiderlooNL en te liken op Facebook:  http://nl-nl.facebook.com/ZuiderlooWij wensen u voor nu een fijne vakantieperiode toe! http://us5.campaign-archive2.com/?u=2bfa1b3662&id=3ff12049e6  lees verder »»
 • 14 juli 2014
  Bouwwereld 20, juni 2014In Het Groene Kruid in Heerhugowaard gingen 24 duurzame en energiezuinige starterswoningen als warme broodjes over de toon­bank. De woningen werden gebouwd op basis van een prestatie­contract met zeer hoge eisen aan de EPC.Ontwikkelaar Timpaan heeft vanaf het begin aangestuurd op een andere benadering van het bouwproces. Er zouden geen concessies worden gedaan aan de gewenste hoge kwaliteit. De mooie woorden in de verkoopfolder moesten door de bouwers bewezen en gegarandeerd worden. Er zouden prestatie­eisen worden gesteld en die zouden worden gemeten. Toch mocht die kwaliteit niet meer gaan kosten.Peter Naberman van Timpaan verklaart: “We wilden véél voor weinig en de huizen in één keer goed in de markt zetten, zodat we niet later met de prijs zouden moeten gaan stunten. Binnen vier maanden waren alle woningen definitief verkocht; er waren 200 gegadigden.”Besparing herstelkostenOm de beoogde kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs te rea li­seren werd Bouwkundig Expertisebureau Koppen VastGoed bij het project betrokken. Willem Koppen: “Als je gegarandeerde hoge kwaliteit wilt voor een aantrekkelijke prijs dan moet je in één keer goed bouwen, zonder herstelkosten achteraf. Je moet in het begin aangeven waar je op moet letten en daar dan extra aandacht aan geven bij de uitvoering.”Een van de manieren om bijvoorbeeld problemen in de detail­lering te signaleren is om in de tekeningen van de architect met markeerstiften in drie kleuren de plek aan te geven van de isolatie, de waterkering en de dampdichte laag. Onvolkomen­heden komen dan al snel aan het licht.Willem Koppen kent honderden voorbeelden van details die er op papier goed uitzien, maar die in de praktijk niet functioneren; die lekkage van lucht, warmte of water opleveren, waardoor van een op papier gunstige EPC in de praktijk niets blijkt te kloppen. Er blijkt minder goed gebouwd te worden dan de bouwers zelf denken. Het is meestal geen bewuste keuze om slecht te pres­teren en de wil om goed te bouwen is er wel volgens Koppens: “Het gaat om onbewuste onbekwaamheid.”Geen verliesKoppen geeft trainingen om mensen bewust te maken van hun eigen onbewuste onbekwaamheid om die vervolgens om te kunnen zetten in bewuste bekwaamheid als het gaat om het kennen van het belang van en de knelpunten bij bouwdetails als isolatie en luchtdichtheid. Voordat Bouwbedrijf Henselmans aan de uitvoering van de star­terswoningen in Het Groene Kruid begon, is al het personeel van het bedrijf en van de onderaannemers op zo’n training geweest. Koppen heeft zelfs het personeel van timmerfabriek De Groot Vroomshoop getraind, “want een KOMO­certificaat zegt alleen maar dat de isolatie erin zit, maar niet of die werkt”.Nergens staat bijvoorbeeld hoeveel ruimte er tussen isolatie mag zitten. “Het excuus voor een ruime kier in de constructie of isolatie luidt dat je volgens het Bouwbesluit twee procent verlies mag hebben. Maar dat is complete onzin. Die twee procent gaat uitsluitend over sleutelgaten, brievenbussen en ventilatie roos­ters, niet over de aansluiting van isolatiemateriaal.”FunctionaliteitPeter Naberman van Timpaan geeft aan dat mensen in eerste instantie bang waren dat dit extra werk zou opleveren en dus extra geld zou gaan kosten. “Gedurende de training wordt dan duidelijk dat het niet over méér materiaal gaat, maar over functioneel uitvoeren. En dat kost niets extra, want het had al functioneel moeten zijn. Maar stel dat er op een woning wel voor 500 euro meer aan tijd in gaat zitten, dan durf ik te beweren dat je 1000 euro aan kosten voor nazorg uitspaart, omdat de faal­kosten hier nul zijn.”Na de voor iedereen verplichte training op de bouwplaats werd er heel anders gewerkt en gecommuniceerd. “Het gaat om ken­nis delen en elkaar aansturen op functionaliteit”, stelt Koppen. Na de bouw zijn de woningen gecontroleerd aan de hand van de oplevertoets BouwTransparant 2.0. Dit is een kwaliteitscon­trole die momenteel landelijk wordt uitgerold en die niet alleen kijkt naar de EPC, maar ook naar zaken als gezondheid, comfort en energiegebruik.EPCEr zijn verschillende typen woningen gebouwd: rug­aan­rug en doorzon; het eerste woningtype met alleen een terras en de doorzonwoningen met iets meer eigen grond. De kavelgroottes variëren van 62 m2 tot 102 m2 met woonoppervlaktes tussen de 77 en 85 m2. De EPC ligt tussen 0,18 en 0,30, afhankelijk van de ligging van de woning.De duurzaamheid is volgens de principes van Duurzaam Bou­wen gerealiseerd door laagenergievragende woningen te bou­wen met bewust gekozen bouwmaterialen, nauwkeurige detail­lering en maatvoering en zorgvuldige uitvoering, met als doel een lange levensduur en weinig onderhoud. Vooraf is bekeken en berekend wat de meest efficiënte manier was om een zeer goede EPC­waarde te halen.Thermische isolatieDe beganegrondvloeren zijn geïsoleerde ribcassette beton­vloeren met een Rc­waarde van 4,0 m2K/W. Ook de daken van geïsoleerde dakelementen hebben een Rc van 4,0 m2K/W. Er wordt verwarmd via radiatoren met een traditionele HR+­ketel met warmwatervoorziening. De ventilatie is mechanisch met zelfregelende toevoerroosters in de ramen. De gevelbeglazing bestaat uit drielaags glas. Elke woning is daarnaast voorzien van twaalf PV­panelen voor de energieopwekking. lees verder »»
 • 27 juni 2014
  Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, 23 juni 2014.Op 5 juni jl. is de verkoop van het woningbouwproject Slingerak gestart. Het project omvat bijzondere villa’s en zeer betaalbare Verandawoningen voor starters.​ De locatie van het nieuwbouwproject bevindt zich direct op de overgang van de nieuwe bebouwing van Langerak en de historische lintbebouwing aan de Zandweg in De Meern. De woningen in Slingerak zijn ontwikkeld volgens de principes van Duurzaam Bouwen. Uitgangspunt is een laagenergie vragende woning door een bewuste keuze van materialen.De koopsommen van de 28 Timpaan Verandawoningen variëren van € 164.500,- tot € 171.500,- vrij op naam. Onder voorwaarden is een Starterslening mogelijk van maximaal € 30.000,-. De Starterslening van De Meern is onderdeel van die van de gemeente Utrecht. Kijk hier voor de voorwaarden. Bij de sluiting van de inschrijfperiode zijn 82 inschrijvingen binnen gekomen voor 40 woningen. Op 1 vrijstaande stadsvilla na staan alle woningen onder optie. Inschrijven op de woningen is nog steeds mogelijk. Belangstellenden kunnen een uitgebreide brochure van het project met prijslijst en inschrijfformulier downloaden van de website www.slingerak.nl.Bron: Stimuleringsfonds Volkshuisvesting lees verder »»

Pagina's