Logo

Banner Verandawoning actueel

 • Wilgenhof Woubrugge
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Het Groene Kruid Heerhugowaard
 • Slingerak De Meern

Actueel archief 2016

 • 9 juni 2016
  Op zaterdag 2 juli a.s. start de verkoop van de eerste fase van het appartementengebouw van De Veense Poort te Veenendaal. In de eerste fase worden twintig appartementen in de verkoop gebracht, verdeeld over 6 typen. De appartementen hebben oppervlaktes variërend van circa 71m2 tot 102m2 en hebben prachtige buitenruimtes, gelegen op het zuiden. U bent op 2 juli welkom van 11:00 tot 13:00 voor de verkoopmanifestatie in restaurant De Veense Poort, Rondweg-West 256 te Veenendaal. U kunt zich hier als geïnteresseerde inschrijven: http://deveensepoort.nl/interesseformulier lees verder »»
 • 7 juni 2016
  Op vrijdag 3 juni heeft wethouder Fred Dellemijn de eerste sleutel van de Timpaan Verandawoning®, een grondgebonden starterswoning-concept van Timpaan, in nieuwbouwproject De Linde in Zuiderloo uitgereikt. De komende weken worden de overige 15 Verandawoningen van het project opgeleverd door aannemer Henselmans uit Noord-Scharwoude.  In oktober vorig jaar is begonnen met de bouw van de wijk De Linde. Timpaan uit Rijsenhout ontwikkelt het project en realiseert er in totaal 70 woningen. In februari zijn de eerste woningen van het project opgeleverd. Wethouder Fred Dellemijn: “Ik ben erg blij met de realisatie van deze 16 starterswoningen. Hierdoor kunnen weer een aantal jongeren een mooie start maken op de woningmarkt van Heiloo.” De woningen zijn voor een groot deel aan starters verkocht, al bleken de woningen ook goed in de markt te liggen bij mensen die zich al langer op de woningmarkt begeven. Wethouder Dellemijn reikte de sleutel uit aan Wendeline Velgersdijk. Voor Wendeline is het haar eerste koopwoning. Zij woont momenteel in Amsterdam. Wendeline is erg blij met haar nieuwe woning: ”Het ziet er allemaal geweldig uit! Ik heb enorm veel zin om te gaan wonen in een wijk met allemaal nieuwe bewoners en te genieten van de mooie groene, rustige omgeving met toch al haar voorzieningen. Daarnaast ligt Heiloo naast Alkmaar en ben ik in een half uurtje op het Amsterdam CS.” In de tweede fase van Zuiderloo, dat Timpaan momenteel aan het ontwikkelen is, komen wederom Timpaan Verandawoningen®. Als de procedure voorspoedig verloopt, is de verwachting dat eind dit jaar deze tweede fase in verkoop wordt gebracht. Zuiderloo is een nieuwe woonwijk aan de zuidelijke rand van Heiloo. Deze wijk ligt in het gebied naast de Kennemerstraatweg, tussen de Zevenhuizerlaan en de Vennewatersweg. De wijk grenst direct aan de dorpskern van Heiloo. In Zuiderloo mogen ongeveer 550 woningen worden gerealiseerd. De inrichting is duurzaam en de woonomgeving krijgt een duidelijk groen karakter. De wijk biedt vele mogelijkheden. Wethouder Dellemijn reikt samen met Ingeborg de Jong (directeur Timpaan) de sleutel uit aan de nieuwe bewoonster Wendeline Velgersdijk. lees verder »»
 • 27 mei 2016
  De verkoop van fase 1 van Nieuw Waard te Heerhugowaard gaat van start! Op maandag 20 juni bent u tussen 17.00 en 20.00 uur van harte welkom bij bijSkeef aan het Strand van Luna 3 te Heerhugowaard om informatie over het project te ontvangen. De volgende type woningen zullen in fase 1 in de verkoop komen: 3-onder-1 kapwoningen 2-onder-1 kapwoningen vrijstaande woning semi-bungalows verandawoningen Pas op de verkoopavond zullen de prijzen en verkoopbrochures beschikbaar zijn. Mocht u op 20 juni niet in de gelegenheid zijn om de informatie te komen ophalen, dan kunt u vanaf dinsdag 21 juni de informatie ophalen bij één van de makelaars of downloaden op de website. De inschrijfperiode sluit op maandag 27 juni 12.00 uur. Klik hier om op de hoogte te blijven via Nieuwwaard.nl of Facebook! De makelaars voor het project zijn: Kuyper & Blom Makelaars en Vlieg Makelaars Heerhugowaard lees verder »»
 • 26 april 2016
  Onderstaand artikel verscheen in het AD Utrechts Nieuwsblad op 9 april 2016. Eigenaren dolgelukkig met hun verandawoningen UTRECHT - door MATHIJS STEINBERGER Dolgelukkig zijn de eigenaren van de verandawoningen in De Meern. Een eigen huis vanaf 164.500 euro: een lager geprijst nieuwbouwhuis in de stad is niet te vinden. Marja Ashouwer (54) staat tevreden in de woonkamer. Ze heeft zojuist symbolisch de sleutel overhandigd gekregen van wethouder Paulus Jansen. ,,Het is niet groot, maar heel volledig. Voor deze prijs heb je nog geen appartement in Leidsche Rijn. En dan komen er nog de gezamenlijke kosten bij.'' De 28 zogeheten verandawoningen in de wijk Langerak zijn praktisch klaar. Projectontwikkelaar Timpaan bouwde er in andere gemeenten al ruim 300, nu was Utrecht als eerste in de provincie aan de beurt. De vanafprijs van 164.500 euro is zeker voor Utrechtse begrippen een spotprijs voor een kleine nieuwbouwwoning. De huizen zijn ongeveer 75 vierkante meter groot. Beneden is een woonkamer met keuken en apart toilet. Boven twee slaapkamers, badkamer en een vliering. Buiten is een drie meter diepe veranda. De koper krijgt de keuken, badkamer en vloerverwarming er beneden bij. Energiezuinig Energiezuinigheid staat hoog in het vaandel. Zo is er extra gelet op minuscule lekken in de gevel. Hoe dat kan? ,,De woningen gebruiken een relatief klein grondoppervlak,'' zegt Maarten Leschot van ontwikkelaar Timpaan. ,,Verder besparen we door het rug-aan-rugsyteem, waardoor de huizen tegen elkaar staan. Dat bespaart op het duurste onderdeel: gevels.'' Timpaan is een bijzondere ontwikkelaar: het is eigendom van een stichting. Directeur Jaap Zwart ziet het als een maatschappelijk doel betaalbare woningen te bouwen voor onder meer starters. De verandawoningen hoeven een lager rendement op te leveren dan gebruikelijk is in de vastgoedwereld. De verandawoningen in Utrecht waren binnen enkele weken verkocht. Marja Ashouwer heeft niet getwijfeld. ,,Inmiddels zijn er veel verandawoningen. Het is een mooi concept, de kinderziektes zijn er uit.'' Voor haar speelde ook de locatie mee. ,,Ik woon al lang in De Meern en ik wil hier graag blijven. Dit is een mooie plek.'' Het zicht over de veranda naar het water en riet aan de Houtrakgracht en een overvliegende meeuw doet denken aan het strand, concludeert ze tevreden. Een deur verderop maakt Karin van der Dries (32) de trap vrij van betonresten. Ze komt net als haar buurvrouw uit de De Meern, is alleenstaand en even blij . ,,Ik wilde een huisje voor mezelf, het liefst in de buurt omdat ik hier werk. Vanwege de lage prijs kan ik in deze regio blijven.' In Veenendaal bouwt Timpaan 46 verandawoningen. De prijzen beginnen bij 159.500 euro. lees verder »»
 • 12 april 2016
  PERSBERICHT Rijsenhout, 8 april 2016 Op vrijdag 8 april heeft wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht de eerste sleutel uitgereikt aan een van de kopers van een starterswoning in nieuwbouwproject Slingerak in De Meern. Het project in de wijk Langerak bestaat uit 28 Timpaan Verandawoningen voor starters, 8 geschakelde stadsvilla’s en 1 monumentale villa aan de Zandweg. Wethouder Paulus Jansen: ‘De Verandawoning van Timpaan biedt bijzonder veel kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs. Het is een mooi duurzaam woningbouwconcept met ruime verhoogde veranda’s en grote overstekken wat goed bij De Meern past. Kopers krijgen heel veel huis voor hun centjes. Vandaar dat de woningen destijds ook zo snel verkocht zijn'. Bij de ontwikkeling heeft Timpaan extra aandacht besteed aan gezondheid, wooncomfort en duurzaamheid. Koppen VastGoed is ingeschakeld om vanaf ontwerp tot en met de oplevering te monitoren dat de woningen luchtdicht en functioneel gebouwd worden. Tijdens de uitvoering en voor de oplevering is dat getoetst waardoor er gezonde en laag energie vragende woningen zijn opgeleverd. De Timpaan Verandawoning is een eigen concept van de stichting Timpaan. De 8 stadsvilla’s en de monumentale villa zijn naar een ontwerp van Maarten Engel van Engel Architecten uit Hilversum. Vergeer Bouw uit Reeuwijk is verantwoordelijk voor zowel de civiele werkzaamheden als de realisatie van de woningen. lees verder »»
 • 15 maart 2016
  Inmiddels zijn bijna alle woningen uit de eerdere fasen van het project De Veense Poort te Veenendaal verkocht en is besloten om de verkoop van de laatste acht Timpaan Verandawoningen Smart op te starten. In de nieuwe fase gaat het onderste blok van de Smart woningen in verkoop. Het blok bestaat uit acht woningen, waarvan vier op het westen en vier op het oosten zijn georiënteerd. De Smart woningen hebben een vrij op naam prijs vanaf € 172.500,--. De prijslijst vindt u hier: http://deveensepoort.nl/prijslijst-7 Indien u belangstelling heeft voor (één van) de aangeboden woningen dan verzoeken wij u het inschrijfformulier (http://deveensepoort.nl/inschrijfformulier-0) in te vullen. Het originele inschrijfformulier dient volledig ingevuld en voorzien van handtekening(en), samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs, op uiterlijk dinsdag 29 maart 2016 om 12.00 uur in het bezit te zijn van: Van Ginkel & Van Bemmelen NVM Makelaars Boompjesgoed 16 3901 MJ  VEENENDAAL T 0318-529919 of Diepeveen Makelaars Brouwersgracht 2 3901 TJ  VEENENDAAL T 0318-519011 Wij maken u er volledigheidshalve op attent dat alleen originele, volledig en naar waarheid ingevulde inschrijfformulieren in behandeling worden genomen. Inschrijvingen die na dinsdag 29 maart 2016 om 12.00 uur worden ontvangen, worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Na sluiting van de inschrijving vindt de toewijzing plaats. De toewijzing geschiedt door ontwikkelaar en zal middels een loting plaatsvinden. Waar mogelijk wordt maximaal rekening gehouden met uw eerste voorkeur. Na de toewijzing zal de makelaar de geïnteresseerden benaderen die een woning toegewezen hebben gekregen met een uitnodiging voor een eerste verkoopgesprek. De overige kandidaten die geen woning toegewezen hebben gekregen zullen per e-mail door de makelaar worden geïnformeerd. Van elke inschrijver en per (toekomstig) huishouden kan slechts 1 inschrijfformulier aan de loting deelnemen. lees verder »»