Logo

Banner Verandawoning actueel

  • Wilgenhof Woubrugge
  • Het Groene Kruid Heerhugowaard
  • Het Groene Kruid Heerhugowaard
  • Slingerak De Meern

In de media: Onwijs leuke, kant en klare Starterswoning

Onderstaand artikel gaat over een Timpaan Verandawoning in het project Aan 't Park te Vijfhuizen.

Hoofddorpse Courant, 29 januari 2015.

Het Huis van de Week is weer een bijzonder huis. Met een oppervlakte van circa 65 vierkante meter uitermate geschikt voor starters of alleenstaanden. Het is een zogenaamde Verandawoning, gelegen aan het Jack Sharp park 35 in Vijfhuizen, een kleine nieuwe wijk pal achter de voetbalvelden en met het Vijfhuizerpark om de hoek. Je verkijkt je er op als je de straat in komt. Het is zo'n leuk huis! De huizen zijn in 2012 gebouwd. Roy Stokman, jawel die van het Roy Stokman Timmer- en Onderhoudsbedrijf uit Vijfhuizen, en twee van vrienden kochten er allemaal één. "Roy heeft het huis casco gekocht", vertelt zijn vriendin Kelly, "want hij heeft een eigen timmerbedrijf. Dus dat hij het zelf helemaal af zou bouwen, lag wel voor de hang. En hij is een Pietje Precies, het is echt een heel mooi huis geworden. De keuken in ons huis en in dat van zijn vrienden is hetzelfde. Want als je er drie kocht, kreeg je meer korting...Maar het is een super keuken, met alle er op en er aan."

De begane grond is één grote ruimte. In de royale en lichte woonkamer en de open keuken licht een fraaie donkergrijze (grootformaat) plavuizenvloer, volledig voorzien van vloerverwarming. Via grote openslaande deuren komt men op de veranda (zuidoost-ligging). Via een heel handig gemaakte open trap komt men op de eerste verdieping. Hier is één grote slaapkamer en een moderne en volledig betegelde badkamer met douchecabine, toilet, wastafel en vloerverwarming. Vanuit de badkamer heeft men toegang tot de was - annex stookruimte, waar ook de box is van het mechanische ventilatie. Op de eerste verdieping ligt een donkere laminaatvloer. De tegels in de badkamer zijn hetzelfde als op de begane grond. Dan is er nog een vliering, met voldoende bergruimte.

"Het is echt zo'n ontzettend leuk huisje", besluit Kelly. "Heel anders dan een appartement. Ik heb hier vaak zo'n vakantiegevoel. Je woont hier heel rustig, maar Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen zijn allemaal heel snel bereikbaar. Ik loop 10 minuutjes naar de bus en dan ben ik in 20 minuten op mijn werk op Schiphol. Echt ideaal."