Logo

Banner Verandawoning actueel

  • Wilgenhof Woubrugge
  • Het Groene Kruid Heerhugowaard
  • Het Groene Kruid Heerhugowaard
  • Slingerak De Meern

De verandawoning, compact woningtype in De Veense Poort

Cobouw, 26 november 2015.

Door Theo Leoné.

Aan de westkant van Veenendaal, nabij de Rondweg-West, worden 250 woningen gebouwd. Ze zijn onderdeel van het bouwplan De Veense Poort, dat in opdracht van De Veense Poort Vastgoed BV wordt ontwikkeld door Timpaan.

De huizen worden fasegewijs gebouwd. Tijdens de eerste fase verrijzen zo’n negentig woningen. Het betreft circa 46 grondgebonden verandawoningen en ongeveer 42 appartementen. De verandawoningen worden aan en rond de 1e Melmseweg gebouwd. Het gaat daarbij om een compact woningtype met een gebruiksoppervlak van minimaal 75 vierkante meter. De verkoop van deze huizen is inmiddels begonnen. De prijzen beginnen bij 159.500 euro. Aan de noordzijde van het gebied is een appartementengebouw gepland. De oppervlakte van de appartementen verschilt: 55, 75 en 100 vierkante meter. 

Bij de verschillende woningtypen worden steeds dezelfde kleuren en materialen gebruikt. Hierdoor ontstaat  een sterke samenhang tussen de verschillende gebouwen. De wijk is midden in een levendig gebied in Veenendaal gesitueerd, met winkels, restaurants en gemengde bedrijven aan onder andere de Nieuweweg. 

Het gebied waarin De Veense Poort ligt, kijkt terug op een rijke geschiedenis. Zo zijn er in het verleden de eerste wegen aangelegd die in feite de grondslag vormden voor het ontstaan van Veenendaal. En nog steeds is het gebied uitstekend bereikbaar. Bijvoorbeeld via de Nieuweweg aan de oostkant van De Veense Poort. Voor de toekomstige bewoners is de centrale ligging van Veenendaal natuurlijk uitermate gunstig. Tijdens de verschillende bouwfasen komt de goede bereikbaarheid van pas bij het aanleveren van bouwmaterialen.

Bron: http://www.cobouw.nl/bouwbericht/1607661-de-verandawoning-compact-woningtype-de-veense-poort