Logo

Banner Verandawoning actueel

  • Wilgenhof Woubrugge
  • Het Groene Kruid Heerhugowaard
  • Het Groene Kruid Heerhugowaard
  • Slingerak De Meern

Huis voor habbekrats kans voor starter

AD/ Utrechts Nieuwsblad, 1 juni 2014.

Door Mathijs Steinberger

In Leidsche Rijn komen 28 starterswoningen voor een spotprijsje. Kopers krijgen een compleet huis met twee slaapkamers een veranda of tuin vanaf 164.500 euro vrij op naam.

Projectontwikkelaar Timpaan bouwde eerder in Noord-Holland en Zuid-Holland 200 'verandawoningen' en past het concept nu voor het eerst in Utrecht toe.

Op 5 juni gaan de 28 woningen in de verkoop die gebouwd gaan worden in Langerak. Maarten Leschot van Timpaan verwacht een grote belangstelling.

'De interesse in betaalbare starterswoningen is enorm. Op Facebook heeft het project in twee weken al 1000 likes gekregen.'

De starterswoningen hebben een gebruikersoppervlakte van 73 tot 76 vierkante meter. Ze worden afgeleverd met keuken, sanitair en tegels. Op de begane grond komt vloerverwarming.

Te klein voor een kindje
De woningen zijn primair bedoeld voor starters, vertelt Leschot. 'Je kunt er een kindje in krijgen, maar daarna wordt het te klein. Dat is bewust, want het is de bedoeling dat gezinnen naar grotere woningen verhuizen en de verandawoningen weer vrij komen voor starters.'

In Utrecht zijn voor prijzen onder de twee ton vrijwel alleen appartementen te krijgen. De woningen van Timpaan zijn een stuk goedkoper vanwege het ontwerp, aldus ontwikkelaar Leschot. 'Bij huizen zijn gevels de grootste kostenpost. De verandawoningen worden rug-aan-rug gebouwd waardoor er weinig buitenmuren zijn. Ze zijn niet groot en niet moeilijk te maken. En vanwege de veranda is een grote tuin niet nodig. Dat scheelt grondkosten.' Timpaan is een stichting en hoeft geen winst te maken op de starterswoningen.

Via de gemeente Utrecht kunnen kopers die aan de voorwaarden voldoen een starterslening van maximaal 30.000 euro krijgen. De toewijzing gebeurt op basis van inschrijftijd bij Woningnet. De projectontwikkelaar verwacht nog dit jaar met de bouw te beginnen.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3664810/2014/06/01/Huis-voor-habbekrats-kans-voor-starter.dhtml