Logo

  • Timpaan Verandawoning

Architectuur

De Verandawoning dankt de toevoeging Timpaan aan de krachtige, driehoekige dakvorm boven de voorgevel.

Door het dakoverstek van 1,5 meter en de ruime veranda met een diepte van 3,5 meter biedt de woning veel privacy en een luxe uitstraling. Bovendien wordt de woning 0,3 meter opgetild boven het maaiveld waardoor auto's in voortuinen geen belemmeringen vormen voor het uitzicht vanaf de veranda. De standaard openslaande deuren en de gevel met veel glas samen met de veranda versterken het buitengevoel.

Op een gering grondoppervlakte van 21 bij 23 meter past al een module van acht Verandawoningen. De woningen zijn vier aan vier, rug aan rug gesitueerd. Op deze manier kunnen dichtheden worden behaald van 80 tot 100 woningen per hectare die resulteren in gunstige grondprijzen. Door de woningen te stapelen in twee of drie lagen met kap of plat dak kunnen zelfs dichtheden behaald worden van 200 woningen per hectare.

Wat geldt voor alle concepten binnen het Verandaconcept is dat de architectuur en het materiaalgebruik kan worden afgestemd op de directe omgeving. De Verandawoning is gemakkelijk impasbaar in een villawijk, historische binnenstad, dorp of hedendaagse Vinexwijk. Architecten kunnen de Verandawoning naar hun hand zetten al naar gelang de eisen die de omgeving (en het eigen handschrift) stelt.