Logo

  • Timpaan Verandawoning

Bouwmethoden

Alle woningen binnen het verandaconcept kunnen traditioneel en in houtskeletbouw worden uitgevoerd.

Traditioneel

De woningen kunnen uiteraard traditioneel worden uitgevoerd door te stapelen met kalkzandsteen. Grootste voordeel van deze methode is, omdat Timpaan niet gebonden is aan één aannemers, dat ook plaatselijke aannemers dit concept kunnen uitvoeren. De huidige basiswoning is zeer energiezuinig en gaat richting passiefhuisnorm.

Houtskeletbouw

Een mens brengt ongeveer 80% tot 90% binnenshuis door, daarom moet een woning beschikken over een gezond woon- en leefklimaat. Het bouwconcept kenmerkt zich door een extra zware isolatie van wanden, daken en vloeren en een hoge mate van kierdichting. Timpaan kan energiezuinige en milieuvriendelijke verandawoningen uitvoeren door gebruik te maken van houtconstructiebouw. Deze bouwmethode speelt in op de eisen van deze tijd: korte bouwtijd door prefabricage, hoge mate van flexibiliteit en hoge isolatiewaarden (lage EPC). De houtconstructiebouw woningen voldoen volledig aan de richtlijnen zoals deze zijn vastgelegd in het DUBO besluit.

Prefabricage

De woningen kunnen ook in de fabriek geprefabriceerd worden. Hierdoor is vanaf de fundering een bouwtijd realiseerbaar van minder dan 10 werkbare dagen.