Logo

  • Timpaan Verandawoning

Gestapeld

De mogelijkheden met het stapelen van de verandawoningen zijn legio. Gestapelde versies van drie of vier lagen hoog zijn er met mindervalide woningen, startersappartementen, penthouses en maisonettes. Op dit moment zijn meerdere architectenbureau's (o.a. Joost Valk Architectuur en DP6 Architectuurstudio) bezig met de ontwikkeling van deze appartementengebouwen.

Drie bouwlagen

Drie bouwlagen kunnen worden uitgevoerd met kap of plat dak.

De verandawoningen leent zich ook uitstekend om in hoogte te stapelen. Op de begane grond zijn benedenwoningen te realiseren met een bruto vloeroppervlakte van ca. 70 m2 geschikt voor alleenstaanden en mindervalide personen of woningen met een breedte van een dubbelstramien (ca. 140 m2 bvo) die onder andere geschikt is voor senioren. De maisonnettes daarboven zijn afgeleid van de basiswoning en kunnen uitgevoerd worden met zadeldak of plat dak. Deze woning met een inhoud van 470 m3 is ook geschikt als ruime tweekapper voor grote gezinnen.

Vier bouwlagen

Bijzonder geschikt voor stedelijke gebieden is de gestapelde verandawoning van vier bouwlagen.

Naast drie bouwlagen is binnen het modulaire systeem ook de mogelijk tot het stapelen van vier bouwlagen. Deze gestapelde versie is bijzonder geschikt voor stedelijke gebied. De benedenwoningen kunnen bijvoorbeeld uitgevoerd worden als miva- of seniorenwoningen. De appartementen op de eerste verdieping zijn geschikt voor diverse doelgroepen waaronder starters en alleenstaanden. De maisonnettes daarboven zijn eveneens afgeleid van de basiswoning en de het dak is af te stemmen op de context.

 

Urban Verandavilla

Bij deze urban villa is op de begane grond ruimte voor parkeren en minder valide woningen met daarboven 8 maisonettes voor starters.

Op dit moment is een urban villa binnen het verandaconcept in ontwikkeling. Er zijn verschillende varianten met patio's op de verdieping of balkons aan twee of drie zijden van de bouwblokken.

Op de begane grond is het mogelijk om ruime mindervalide - of seniorenwoningen te situeren, terwijl daarboven plaats is voor ca. 8 maisonettes voor (door)starters.  Bovendien is in deze urban villa het mogelijk om een deel van het parkeren (aan de noodzijde) op te lossen, waardoor deze woningen nog mooier in het groen zullen staan.