Logo

  • Timpaan Verandawoning

Gezond en duurzaam

Kwaliteit typisch Timpaan

Timpaan besteedt heel veel aandacht aan de kwaliteit van haar woningen. Er wordt altijd gekozen voor kwalitatief hoogwaardige, duurzame en milieuvriendelijke materialen. De kwaliteit is niet alleen nu maar ook tot in lengte van jaren zichtbaar en tastbaar. Dat woont niet alleen prettig maar daardoor behoudt de woning ook haar waarde.

Optimaal geïsoleerd

De woningen worden optimaal geïsoleerd. Zowel de wanden, de vloeren als de daken. Maar ook de ramen. Want die worden voorzien van zogenaamd ‘tripple-glas’.; drievoudig glas die kou zoveel mogelijk buitenhoudt. Een bijkomend voordeel van dit glas is ook de extra geluidsisolatie, die er voor zorgt dat de woning met gesloten ramen en deuren comfortabel stil is.

Gezond leefklimaat in het gebouw

Goede isolatie heeft naast energiebesparing nog een belangrijke functie. Een gebouw dat niet goed is geïsoleerd is vaak ongezond als de ventilatie niet goed werkt waardoor bijvoorbeeld vuile en vochtige lucht blijft hangen. Dat merk je direct. Bijvoorbeeld aan een bedompte lucht. Maar kijk ook eens naar grauwe plekken in wanden en plafonds; dat zijn schimmels. Mensen krijgen niet voor niets last van allergieën of zijn ziek. Ga maar na, 70% van je leven breng je binnen door. Daarom is een goed geïsoleerde woning zo belangrijk. Die is energiezuinig en comfortabel maar draagt ook aantoonbaar bij aan de gezondheid.

Nog meer energie besparen: de HRE-ketel

De woningen worden voorzien van een HRE-ketel met hoog rendement op verwarming en een uniek hoog rendement op warm water. Ofwel: dubbel HR. Het geheim daarvan schuilt in de unieke gepatenteerde dubbele twee-in-één-warmtewisselaar, die zorgt voor minimalisatie van warmteverlies en een optimale warmte-overdracht. Het CV-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar zodat de rookgassen maximaal afkoelen en de  condensatiewarmte optimaal wordt benut. Het ongekend hoge rendement verzekert u van een zuinige werking, jaar na jaar. In alle opzichten verantwoord.

Degelijke en hoogwaardige bouwmaterialen

De wanden van de woningen worden uitgevoerd in een prachtige handvorm baksteen en de daken worden voorzien van antracietkleurige keramische dakpannen. Materialen die niet alleen nu mooi tonen maar die waarde ook voor de toekomst behouden.

Kunststof kozijnen

Een ander belangrijk voordeel van de Timpaan Verandawoning® zijn de kunststof kozijnen. Deze worden uitgevoerd in een zware kwaliteit en sluiten zeer nauwkeurig. En ook dat draagt weer bij aan een energiezuinige en stille woning. Maar wellicht nog belangrijker is het feit dat ze onderhoudsarm zijn. Reinigen is voldoende; schilderen is niet nodig. Geen onderhoud betekent geen kosten. Bovendien is ook hier het milieu weer geholpen.

Meten is weten

Wij leveren ‘Prestatie en Comfort’ doordat wij de woningen steekproefsgewijs laten doormeten op de aanwezigheid van onbedoelde warmtelekken en onbedoelde tochtlekken.

Duurzaam bouwen

De woningen worden ontwikkeld volgens de principes van het ‘Duurzaam Bouwen’. Uitgangspunt is het realiseren van laagenergie vragende en gezonde woningen. Door een bewuste keuze van bouwmaterialen, nauwkeurige detaillering en maatvoering en zorgvuldige uitvoering wordt bijgedragen aan een lange levensduur van uw woning alsmede de beperking van bouw- en sloopafval; dus milieutechnisch verantwoord.

Bijzonder laag energieverbruik

De woningen kunnen, afhankelijk van het project en de locatie, ‘state-of-the-art’ technologische voorzieningen hebben en zijn daardoor maximaal energiezuinig zijn. Dat is niet alleen bijzonder prettig voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Want hierdoor is het energieverbruik bijzonder laag.

Zonnecollectoren op uw dak

Afhankelijk van het project, de locatie en of subsidie wordt verkregen worden de daken van de woningen voorzien van zonnepanelen. Hiermee wordt direct elektriciteit gewonnen en dat ziet u ook direct terug in de lage maandelijkse energielasten.

Het Groene Kruid Heerhugowaard