Logo

  • Timpaan Verandawoning

Modulair systeem

De Timpaan Verandawoning® is ontwikkeld als een modulair systeem. Dat wil zeggen dat de basiswoning op vele wijzen kan worden gekoppeld. Bijvoorbeeld met de zijden aan elkaar en/of met de ruggen aan elkaar. Natuurlijk zijn de woningen als bungalow - dus zonder verdieping - te realiseren. Beide versies kunnen zelfs worden gestapeld waardoor een appartementengebouw ontstaat. Kortom, er zijn net zoveel varianten mogelijk als dat er wensen zijn. Heeft u een woonwens dan hebben wij de Verandawoning®.

BASISWONING (starterswoning)
De basiswoning bestaat uit een ruime woonkamer en keuken op de begane grond met twee openslaande deuren naar de veranda. De badkamer kan op de begane grond of de verdieping worden gesitueerd. De basiswoning heeft één of twee slaapkamers. De woning heeft minimaal 90 m2 bruto vloeroppervlak.

BASISWONING ZIJ-AAN-ZIJ (starterswoning)
Twee basiswoningen in de breedte geschakeld hebben de uitstraling van een luxe vrijstaande villa en vormen de kleinst mogelijke configuratie. De basiswoningen hebben een ruime veranda waardoor een tuin niet per definitie noodzakelijk is. Op een grondoppervlakte van circa 120 m2 kunnen al twee woningen worden gesitueerd. Met een minimale bouwdiepte van 12,15 meter en de mogelijkheid om de achtergevel als dove of blinde gevel uit te voeren worden locaties bebouwbaar die nu (nog) niet te gebruiken zijn.

BASISWONING ZIJ-AAN-ZIJ + RUG-AAN-RUG (starterswoning)
Naast het schakelen in de breedte kunnen de Verandawoningen® ook rug-aan-rug worden geschakeld. Op een relatief kleine footprint van 10 x 24 meter kunnen maar liefst vier basiswoningen worden gerealiseerd. Enkele voordelen van het rug-aan-rug schakelen zijn de twee voorzijden van deze configuratie, de lage bouwkosten door een reductie van buitengevels en de hoge grondopbrengsten door de hoge dichtheden die behaald kunnen worden.

GESCHAKELDE WONING (senioren)
Door een 3 meter brede schakelmodule (halve studio) aan één van de basiswoningen toe te voegen ontstaat een ruime drie-, vier- of zelfs vijf-kamerwoning. De woning is flexibel indeelbaar en voor senioren aan te passen door de bad- en slaapkamer op de begane grond te situeren. Deze woning heeft een bruto vloeroppervlakte vanaf 120 m2 en is bovendien in de diepte uit te breiden met 14 m2 of 28 m2.

GESCHAKELDE WONING ROYAAL (wonen / werken)
De geschakelde woning royaal heeft een breedte van maar liefst ruim 11 meter (basiswoning met schakelmodule) en een diepte variërend van 8, 9 of 10 meter. Dit resulteert in een bvo tussen de 150 en 180 m2. Deze woning is zeer geschikt als combinatie van wonen en werken, gezinswoning of als zeer ruime seniorenwoning met de mogelijkheid tot het creëren van een bad- en slaapkamer op de begane grond.


ZORGWONING
Een combinatie van tenminste acht basiswoningen of schakelmodules met op de kop een gemeenschappelijke ruimte voor het verzorgend personeel en een middengang om de individuele zorgwoningen te ontsluiten is te gebruiken als een zorgcomplex. De studio's van één bouwlaag zijn bijzonder geschikt als woningen voor minder-validen en de basiswoningen lenen zich als zelfstandige woonruimtes voor bijvoorbeeld verstandelijk gehandicapten. Over dit concept is met meerdere zorginstellingen overleg gaande.

VRIJSTAANDE VERANDAWONING® (senioren en gezinnen)
Deze vrijstaande vier- tot zeskamerwoning, die een afgeleide is van de basiswoning zij-aan-zij, heeft een royale plattegrond van 10,2 x 10 meter die vrij indeelbaar is. Kopers hebben vele opties waaronder het creëren van een tweede badkamer en ruime slaapkamer op de begane grond.

 

WATERWONING (starters, senioren en gezinnen)
Er zijn waterwoningen op de markt. Meestal zijn dit dure woningen die een groot wateroppervlakte beslaan. Op de afbeelding ziet u een voorbeeld van 8 basiswoningen met 1 kopwoning (schakelmodule royaal). Op deze manier is het mogelijk om negen betaalbare woningen te realiseren op een oppervlakte waar normaal gesproken één grote dure watervilla kan worden gebouwd. De woningen zijn op verschillende manieren te schakelen.

 

TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING (eengezinswoningen)
Door toevoeging van een extra bouwlaag aan de basiswoning ‘zij-aan-zij’ met een stramienmaat van 6 meter, ontstaat een ruime eengezinswoning van circa 215 m2 bvo. Deze twee-onder-één-kap woningen beschikken standaard over een garage, die optioneel ook gebruikt kan worden als extra slaap- en badkamer. De voorgevel kan zowel in metselwerk als in glas worden uitgevoerd en de kopers hebben keuze uit vele opties.

 

DIJKWONING (starters, senioren en minder-validen)
De variant met drie bouwlagen is ook geschikt om tegen een dijk aan te ontwikkelen. Vanaf de dijk worden de maisonnettes ontsloten en onder aan de dijk de benedenwoningen. Deze benedenwoningen kunnen zowel als studio (breedte van 5,10 tot 6,00 meter) of als seniorenwoning worden uitgevoerd. De seniorenwoning heeft hierbij een breedte van minimaal 10,2 meter.

 

VIER BOUWLAGEN (starters, senioren en minder-validen)
Naast drie bouwlagen is binnen het modulaire systeem ook de mogelijkheid tot het stapelen van vier bouwlagen. De benedenwoningen kunnen bijvoorbeeld worden uitgevoerd als miva- of seniorenwoningen. De appartementen op de eerste verdieping zijn geschikt voor diverse doelgroepen waaronder starters en alleenstaanden. De maisonnettes daarboven zijn eveneens afgeleid van de basiswoning en de dakvorm is verkrijgbaar in een platte uitvoering, een dwars- of langskap.

VERANDA URBAN VILLA’S (starters, senioren en minder-validen)
Uitermate geschikt voor parkachtige locaties is de Urban Villa, bestaand uit drie bouwlagen met drie maisonnettes en twee tot vier appartementen op de begane grond. Acht parkeerplaatsen bevinden zich op de begane grond aan de slecht-bezonde noordzijde. Hierdoor staat het maaiveld niet vol met geparkeerde auto’s. De veranda’s van de bovenwoningen liggen in principe zowel aan de oost- als de westzijde. De bovenwoningen kunnen zo worden gesitueerd dat de patio’s gericht zijn op het zuiden.