Logo

  • Timpaan Verandawoning

Starterswoningen

Starterswoning (basis)

Een volwaardige grondgebonden twee- tot driekamer woning met ruime veranda voor nog geen € 100.000,-- exclusief BTW en grond. Dat is de Timpaan Verandawoning voor starters. Een woning zoals de starter zich zijn huis voorstelt: betaalbaar, duurzaam, flexibel en waardevast.

De woningen zijn zowel in breedte (5,1 - 8,0 m) als in de diepte (8, 9 en 10 m) te vergroten.

Gerealiseerde projecten: Leimuiden, Leerdam, De Zilk, Zegveld, Lelystad, Lisserbroek, Beinsdorp en Heerhugowaard.

 

Starterswoningen Basiswoning

De starterswoning is een ruime twee- tot driekamerwoning met een EPC van 0,3 en is gebouwd van duurzame materialen.

De woning heeft een ruime veranda van 3,5 bij 5,1 meter. Voor de fietsen is een aparte fietsenberging op de kop van het blok of achterin de tuin. Er is nog extra opbergruimte achter de knieschotten of op de vliering.

De basiswoning is zowel in de breedte als diepte uit te breiden. Vrij op naamprijzen zijn inclusief BTW, exclusief grond voor een tussenwoning.

Starterswoning Basis

De basiswoning starter heeft een stramienmaat van 5,1 meter en een diepte van 8 meter. Deze starterswoning van 85 m2 bvo (64 m2 gbo) is met name geschikt voor alleenstaanden en tweepersoons huishoudens.

Starterswoning Plus

De starter plus is dieper en/of breder met oppervlakten vanaf 100 m2 bvo (75 m2 gbo) is onder andere geschikt voor tweepersoons huishoudens.

Starterswoning Royaal

De basiswoning starter royaal van 111 m2 bvo (83 m2 gbo) is onder andere geschikt voor driepersoons huishoudens.

 

Basiswoning zij aan zij

Twee starterswoningen in de breedte geschakeld kunnen al gesitueerd worden op een footprint van 10,6 x 11,5 meter.

Twee basiswoningen in de breedte geschakeld hebben de uitstraling van een luxe vrijstaande villa en vormen de kleinst mogelijke configuratie. De basiswoningen hebben een ruime veranda waardoor een tuin niet per definitie noodzakelijk is. Op een grondoppervlakte van ca. 120 m2 kunnen al twee woningen worden gesitueerd. Met een minimale bouwdiepte van 11,5 meter en de mogelijkheid om de achtergevel als dove of blinde gevel uit te voeren worden locaties bebouwbaar die nu (nog) niet te gebruiken zijn.

 

Basiswoning rug aan rug

Naast het zij aan zij schakelen leent de verandawoning zich uitstekend voor het schakelen rug aan rug. Op deze manier zijn hoge dichtheden te realiseren en indien stedenbouwkundig gewenst zijn er meerdere voorzijden te realiseren.

Alle basiswoningen kunnen zowel in de breedte als in de lengte geschakeld worden. Acht rug aan rug geschakelde basiswoningen zijn al te situeren op een grondvlak van 22 x 23 meter. Hierdoor zijn hoge grondopbrengsten te genereren.

 

Indelingsvarianten basiswoningen

Starters kunnen kiezen uit drie verschillende indelingsvarianten.

De basiswoningen uit het verandaconcept kunnen op drie manieren worden ingedeeld. Voor alle indelingsvarianten geldt dat de woningen extra ruim overkomen door de efficiënte indeling van de ruimten en de grote glasoppervlakten.

De basiswoningen kunnen zowel in diepte (8, 9 en 10 m.) als in de breedte (5,1 tot 6,0 m.) worden uitgebreid.

 

Indelingsvariant 1

Op de begane grond wordt de ruime woonkamer enigszins gescheiden van de keuken door de open trap. Bij deze indeling bevindt de trap zich ongeveer in het midden van de woning. Hierdoor ontstaat aan de achterzijde ruimte voor de badkamer (met CV-kast) naast de keuken.

De eerste verdieping biedt ruimte aan een slaapkamer en werkkamer of tweede slaapkamer. Via een luik is achter het knieschot onder de schuine kap extra bergruimte bereikbaar.

Indelingsvariant 2

Op de begane grond bevindt zich een ruime woonkamer, open keuken en badkamer. Onder de dichte trap bevindt zich extra bergruimte.

Onder het schuine dak op de verdieping bevindt zich één grote slaapkamer. Via luiken is de extra bergruimte onder het knieschot bereikbaar. Op de overloop is de CV-kast geplaatst.